Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Υπεξαίρεση 93.000 ευρώ στο Δήμο Μεσσήνης από δημοτική σύμβουλο! - Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτική σύμβουλος της Μεσσήνης έχει υπεξαιρέσει, από το νομικό πρόσωπο ΚΕΑΔΗΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης Δήμου Μεσσήνης), το ποσό των 93.000 ευρώ, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ενώ με τη διαχείριση που έκανε ζημίωσε την Επιχείρηση και το Δήμο με το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ περίπου. Αυτά καταγγέλθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όπου τόσο ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι χρησιμοποίησαν τη λέξη “υπεξαίρεση”, ενώ σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση, καθώς η δημοτική αρχή επέρριψε την πολιτική ευθύνη στον πρώην δήμαρχο που είναι ξανά υποψήφιος, Γιώργο Τσώνη, ενώ σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη σημερινή δημοτική αρχή, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και πρόσφατα εντάχθηκαν στο συνδυασμό του Γιώργου Τσώνη, κατηγόρησαν τη σημερινή δημοτική αρχή ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας της δεν προέβη σε κάποιο ουσιαστικό μέτρο εναντίον της δημοτικής συμβούλου που κατηγορείται για την υπεξαίρεση…
Το θέμα άνοιξε μετά από παρέμβαση του Γιάννη Λεντούδη, προέδρου της Κοινότητας Βλάση, ο οποίος, με αφορμή προηγούμενη παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Κώστα Μαλιώτη, για άλλα θέματα, που σχετίζονται με τη διαχείριση από τη δημοτική αρχή του δημοσίου χρήματος, ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις για το ποιος “έκλεψε”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τις 100.000 ευρώ της ΚΕΑΔΗΜ.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, πήρε αμέσως το λόγο και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη υπόθεση ως “μαύρη σελίδα” και “μελανό σημείο” για την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είπε ότι ο ορκωτός λογιστής έχει καταγράψει έλλειμμα στη ΚΕΑΔΗΜ και ότι η υπόθεση έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη γιατί “κάποιος άνοιξε το συρτάρι” από το οποίο λείπουν 93.000 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι στην έκθεση του ορκωτού λογιστή υπάρχουν τα ονόματα των υπευθύνων και σχολίασε πως “όσο και να προσπαθούν κάποιοι να παραποιήσουν τα πράγματα δεν θα τα καταφέρουν”.
Ο Μανώλης Δουρούμης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη με το συνδυασμό του Γιώργου Αθανασόπουλου και είναι στις ερχόμενες εκλογές υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Τσώνη, υποστήριξε ότι η σημερινή δημοτική αρχή στα τέσσερα χρόνια της θητείας της δεν έκανε τίποτα για αυτή την υπόθεση και ότι αυτό δείχνει πως δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα.
Δεν είναι θέμα του δημάρχου, ανταπάντησε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, είπε πως την υπόθεση χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία και επέμεινε ότι αυτά συνέβησαν επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα δεν μπορεί ο δήμαρχος να μην έχει ευθύνη αλλά και ότι αν λέει ότι δεν ευθύνεται τότε δεν κάνει για δήμαρχος.
Ο Μανώλης Δουρούμης επανήλθε, ρωτώντας τη δημοτική αρχή γιατί δεν έχει κάνει αγωγή εναντίον της δημοτικής συμβούλου που κατηγορείται για την υπεξαίρεση.
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι πρόκειται για νομικής φύσεως ζήτημα, ενώ η αντιδήμαρχος και δικηγόρος, Ελένη Τσέλιου, απάντησε ότι η υπόθεση δεν αφορά ζήτημα ιδιωτικής διαφοράς για να ακολουθηθεί η ποινική διαδικασία στα πολιτικά δικαστήρια. Αντίθετα σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου έχει καταγγείλει το θέμα στην εισαγγελία και ανέλαβε την υπόθεση η Οικονομική Αστυνομία. Συνέχισε σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση, ενώ για την επιστροφή των χρημάτων η κ. Τσέλιου είπε ότι έχει γίνει πράξη καταλογισμού, ενώ το κατηγορούμενο πρόσωπο έχει ασκήσει έφεση και έχει καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ο Δήμος δεν μπορεί να περιμένει κάτι άλλο παρά μόνο τις εξελίξεις όσον αφορά την πράξη καταλογισμού, είπε η αντιδήμαρχος.
Πέρα από αυτά ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος μίλησε για πρόσωπα που ενώ καταδίκαζαν το τι έχει συμβεί και απέδιδαν ευθύνη στην προηγούμενη διοίκηση, τώρα είναι υποψήφιοι με το σχήμα που βρισκόταν στη διοίκηση όταν σημειώθηκε η υπεξαίρεση. Σχετικά ο Μανώλης Δουρούμης σχολίασε ότι ο ίδιος και άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν στο πλευρό του σημερινού δημάρχου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση, όμως ο δήμαρχος, όπως τόνισε, τους έδιωξε “γιατί ήθελε να κάνει ρουσφέτια” και τον χαρακτήρισε “μεγάλο ρουσφετολόγο”.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα