Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Εκλογές στις κοινότητες...

Άλλα ντ'άλλων με τις υποψηφιότητες στις δημοτικές κοινότητες! Απορίας άξιον το πισωγύρισμα στον τρόπο εκλογής των τοπικών προέδρων. Αλήθεια αισθάνονται περήφανοι αυτοί που επανέφεραν το σύστημα αυτό εκλογής τοπικών αντιπροσώπων (προέδρων);
Έρημα χωριά με πληθώρα υποψηφίων, χωρικοί χωρίς καμία κοινωνικότητα υποψήφιοι μετά από πιέσεις! Αδέρφια υποψήφιοι σε ξεχωριστούς συνδυασμούς! Υποψήφιοι σε χωριά που όχι μόνο δεν διαμένουν αλλά κι όπου δεν ψηφίζουν κιόλας! Το διαίρει και βασίλευε στα χωριά με την βοήθεια των υποψηφίων δημάρχων.
Προεκλογικά τα χωριά στο προσκήνιο με ημερομηνία λήξεως τις εκλογές! Παζάρια για την θητεία των προέδρων λες και μιλάμε για μια θέση στο δημόσιο! Μιλάμε για κατάργηση ή μάλλον για καταπάτηση της έννοιας της προσφοράς στα κοινά και της δημοκρατίας!
Γιατί ισοπεδώνουν έναν θεσμό εκ των προτέρων; Είναι δυνατόν να τον σεβαστούν μετά;
Αφού αντιλαμβάνονται όλοι την αναγκαιότητα του θεσμού! Ακόμα και ο νομοθέτης, γιατί αφήνει-επιτρέπει το ουσιαστικό να γίνει τυπικό!!!
Ας καταργήσει την αντιμησθεία (έξοδα κίνησης) των προέδρων και ας δώσει ταυτοχρόνως αρμοδιότητες, έτσι ώστε να εμπλακούν αυτοί που πραγματικά έχουν ικανότητα και θέλουν να προσφέρουν!
Προφανώς δεν τους "καίγεται καρφί" ! Θέλουν να απαξιώσουν το θεσμό σε βαθμό τέτοιο που θα είναι εύκολη και η κατάργηση του!!!
Δεν τους απασχολεί η ερημοποίηση της επαρχίας! Είναι ο στόχος τους!!!
Μήπως εμείς οι κάτοικοι των χωριών πρέπει να σκεφτούμε αλλιώς... και όχι να αφήσουμε αυτούς να σκεφτούν για εμάς!!!
Καλή επιτυχία
στους υποψήφιους "κοινοτάρχες",
Αλλά όχι σε όλους!!!
Σημ. Και αυτό που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάθε δημοσιοποίηση υποψηφίου να εύχονται όλοι σε όλους "καλή επιτυχία" ανεξαρτήτως συνδυασμού... είναι Πολιτικός Πολιτισμός ή σχετική υποκρισία!
Και για να μην ξεχνιόμαστε αγαπητοί συνδημότες, πέρα από τις ευχές σας και τα like περιμένουμε και την ψήφο σας...
Κανελλόπουλος Περικλής
Κοινότητα Κεφαλόβρυσης (Ρίπεσι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα