Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στις άγονες περιοχές τύπου Β- Κοροιδία η απουσία για άγονο Α΄όπως της Καλαμάτας

Ένταξη της Κυπαρισσίας στην κατηγορία των «άγονων και προβληματικών περιοχών Β’ κατηγορίας» προβλέπει νέα ΚΥΑ του υπουργείου Υγείας που μόλις υπογράφηκε και αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Ουσιαστικά ήταν σε αυτό το καθεστώς αλλά τώρα κατοχυρώνεται τυπικά.
Όμως τα ερωτηματικά παραμένουν. Το θετικό αφοράτην παροχή επιπλέον κινήτρων προς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα με τις άγονες προκηρύξεις θέσεων σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, φαινόμενο το οποίο πλήττει έντονα και το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Ωστόσο δεν εντάσσεται σε κατηγορία Α' με αυξημένα κίνητα όπως της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, στις περιοχές όπου διαπιστώνεται η κήρυξη διαδοχικών άγονων προσκλήσεων, τότε η περιοχή θα εντάσσεται στις «άγονες και προβληματικές περιοχές» τύπου Α’ ή Β’ ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και έτσι θα δίνεται η δυνατότητα για την παροχή επιπλέον οικονομικών κινήτρων για την πλήρωση των θέσεων. Ειδικότερα για τις περιοχές Β’ κατηγορίας όπως θα είναι πλέον η Κυπαρισσία, το ισχύον πλαίσιο προβλέπει την παροχή επιδόματος επιπλέον του μισθού της θέσης ύψους 2.400 ευρώ μεικτά κατ’ έτος, ενώ στην περίπτωση ειδικότητας όπου εντοπίζονται μεγάλες ελλείψεις (Εσωτερικής Παθολογίας, Αναισθησιολογίας, Νεφρολογίας, Παθολογικής, Ανατομικής Ακτινολογίας, Εργαστηριακής Ιατρικής), τότε το επίδομα διπλασιάζεται φθάνοντας τα 4.800 ευρώ μεικτά κατ’ έτος. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις θα αφορούν και τους ιατρούς που ήδη υπηρετούν στις άγονες περιοχές, καθώς και ότι σύντομα αναμένεται επαναπροκήρυξη όλων των θέσεων όπου έχουν εντοπιστεί κενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα