Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ελληνική Λύση: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων για ενιαία σχολική αμφίεση


«Έπειτα από την πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής για την επαναφορά της Ενιαίας Σχολικής Αμφίεσης (στολή, φόρμα ή ποδιά) στα δημόσια σχολεία, σύλλογοι γονέων δημοτικών σχολείων της Αττικής, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, εισηγούνται την εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης για τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που εκπροσωπούν», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «πρόκειται για μία πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας, που αντιμάχεται την κοινωνική αδικία και μάλιστα στην πιο σκληρή της έκφραση: Αυτή που διαχωρίζει μικρά παιδιά, βάσει της αμφίεσης, σε "πλούσια" και "φτωχά", με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία».

Η Ελληνική Λύση «υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τη συγκεκριμένη, απόλυτα δημοκρατική, πρωτοβουλία των γονέων. Καλούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να σεβαστεί αυτή τη δημοκρατική διαδικασία και να επιτρέψει σε όσα δημόσια σχολεία το επιθυμούν, να επαναφέρουν την ενιαία σχολική αμφίεση, με όποια μορφή αποφασίσουν οι κατά τόπους σύλλογοι γονέων».
«Έτσι θα επιτύχουμε την πραγματική άμιλλα και αριστεία, σε επίπεδο εκπαίδευσης, ουσίας και όχι "περιτυλίγματος"», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.    ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα