Πέμπτη 23 Απριλίου 2026

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ισχυρισμοί δημάρχου για τον πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ. Γαργαλιάνων εν τη απουσία του

Σε καταγγελία σε βάρος του προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, Αριστομένη Καραχάλιου, εν τη απουσία του, προέβη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας νωρίς το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Γεώργιος Λεβεντάκης, σχετικά με οικόπεδο που γειτνιάζει με το κοιμητήριο Γαργαλιάνων και την αγορά του οποίου ο Δήμος, από χρόνια, έχει συζητήσει, με σκοπό την επέκταση του κοιμητηρίου.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λεβεντάκης, πριν από τη συζήτηση του τελευταίου θέματος της ημερήσιας διάταξης, είπε επί λέξει: «Να σας κάνω και μια ενημέρωση. Αυτό πληροφοριακά θα σας το πω και ίσως χρειαστεί κάποιοι Γαργαλιανιώτες να το ερευνήσουν πιο βαθιά. Λοιπόν, εγώ, εδώ και τέσσερα χρόνια έχω βγάλει εξήντα χιλιάδες για αγορά του νεκροταφείου στους Γαργαλιάνους. Τα οποία είναι περασμένα, στον προϋπολογισμό κάθε χρόνο, τέσσερα χρόνια τώρα, έχουμε βάλει εξήντα χιλιάδες για την αγορά οικοπέδου στους Γαργαλιάνους», με τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο να παρεμβαίνει λέγοντας: «Θέλει μελέτες υδρολογικές…», και τον κ. Λεβεντάκη να συνεχίζει λέγοντας: «Το έχουμε δώσει, γιατί μας υποχρέωσαν, πρώτη φορά, είμαστε ο δεύτερος Δήμος, να κάνουμε υδρολογική μελέτη. Έτσι; Την οποία προχωράμε. Τι γίνεται όμως; Το ότι έχουνε μπει τα λεφτά το γνωρίζει και ο κ. Αγγελόπουλος, από την προηγούμενη που ήταν πρόεδρος. Ωραία. Με λύπη μου, με παίρνει προχθές η κυρία η οποία έχει τα οικόπεδα ότι πήγε ο κ. Καραχάλιος (σ.σ. ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων) και της είπε – θα ’ρθεί να το καταθέσει κι εδώ: “θα μου δώσεις τα οικόπεδα, σαράντα χιλιάδες”, ενώ έχει συμφωνηθεί εξήντα από παλιότερα, από τότε, και το ξέρει ο κ. Αγγελόπουλος. Δεν ήταν δική μου η απόφαση, ήταν ολωνών, και τόσα ζήτησαν οι άνθρωποι, εβδομήντα, τους πήγαμε στα εξήντα, και αφού γνωρίζει (σ.σ. ο κ. Καραχάλιος) ότι υπάρχουν τα λεφτά μέσα, της λέει (σ.σ. ο κ. Καραχάλιος): “θα μου τα δώσεις σαράντα χιλιάδες αλλιώς θα σε πάω δικαστικώς και θα στα πάρω”. Μπορείτε να πάτε να βρείτε, εγώ την κυρία δεν την ξέρω, στο τηλέφωνο μίλησα». Ο δε εντεταλμένος σύμβουλος Γαργαλιάνων, Γεώργιος Πρεβεζάνος, έδειχνε πως συμφωνεί με όσα ισχυριζόταν ο δήμαρχος, χωρίς ωστόσο να είναι ανοιχτό το μικρόφωνό του για να ακουστεί καθαρά και να καταγραφεί τι ακριβώς ανέφερε.
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Ενωμένοι», Άκης Κατρίτσης, λέγοντας: «Είναι αλήθεια; Παίρνει μια κυρία και είπε κάτι…» με τον κ. Λεβεντάκη να του λέει: «Ακούσατε το υπόλοιπο; Αν είναι αλήθεια ή όχι, ψάξτε το εσείς, αλλά ακούστε και το υπόλοιπο. Και του λέει η γυναίκα: “μα γιατί; Εδώ έχουμε εξήντα χιλιάδες και περιμένουμε τόσο καιρό και τα λοιπά και το ένα και το άλλο”. “Όχι”, της λέει, “θα μου τα δώσεις σαράντα και λόγω του ότι ο Δήμος δεν έχει λεφτά, θα τα αγοράσω, θα μου τα δώσεις εμένα και θα τα πουλήσω εγώ μετά στο Δήμο”».
Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μπακούρος είπε: «Αυτό πρέπει να διασταυρωθεί», με τον κ. Λεβεντάκη να λέει «συγγνώμη, το ξέρει και ο κ. Πρεβεζάνος, το ξέρουνε, τους ενημέρωσα αμέσως. Λοιπόν, προσέξτε, ο πρόεδρος του Τοπικού Γαργαλιάνων, που χτυπάει το τραπέζι, απ’ του Μπάρτζελη, κι έρχεται κι ενδιαφέρεται για τους Γαργαλιάνους. Και του ’δωσε είκοσι χιλιάδες ανάθεση ο περιφερειάρχης, εκεί στο δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, και δε μιλάει. Και πού ’σαι; Νομίζει ότι είμαστε απ’ το νομό της κοροϊδίας εμείς».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κατρίτσης ανέφερε: «Κύριε δήμαρχε, μην ξεφεύγουμε. Μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Εμένα, πολιτικά, με συμφέρει, αλλά αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου των Γαργαλιάνων εμένα με λυπεί». Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης είπε: «Ούτε να τον βλέπω. Δεν τον επέλεξα. Και να σου πω κάτι; Εγώ επέλεξα τους συνεργάτες μου κι αν γίνανε και δυο λάθη, θα πρέπει, εγώ είμαι αυτός ο οποίος έκατσα κάτω και είπα “ελάτε εδώ” και είπαμε κι αυτά, λοιπόν να λυθεί. Ο εν λόγω κύριος δεν είναι συνεργάσιμος, δεν είναι άνθρωπος ο οποίος θέλει, μπορεί να έχει τεχνικές γνώσεις, ναι, αλλά είναι του εγώ, το ότι εγώ ξέρω, εγώ κάνω, εγώ φτιάχνω κι έτσι πρέπει να γίνει και αυτά. Ερευνήστε αυτό που σας είπα να δείτε πόσο επιλήψιμο είναι ή όχι, “δώστε μου εμένα τα οικόπεδα γιατί ο δήμος δεν έχει λεφτά”», με τον κ. Πρεβεζάνο να λέει «αυτό είναι» και τον κ. Λεβεντάκη να συνεχίζει λέγοντας: «Δε συζητώ για τον κύριο. Τέλος. Εγώ είχα υποχρέωση να σας ενημερώσω».
Από την πλευρά του, ο κ. Κατρίτσης ανέφερε πως «εγώ λέω, Γιώργη Πρεβεζάνε, ότι έχουμε τρία χρόνια μπροστά, δεν μπορεί να πάει αυτή η κόντρα μεταξύ του προέδρου…», με τον κ. Λεβεντάκη να παρεμβαίνει λέγοντας: «Δε με ενδιαφέρει» και τον κ. Κατρίτση να αντιτείνει πως «ενδιαφέρει τους Γαργαλιάνους. Εγώ είμαι θεσμικός» και τον κ. Λεβεντάκη να λέει «να παραιτηθεί».
Ο δήμαρχος παίρνοντας το λόγο είπε ακόμη: «Δε μας ενδιαφέρει. Θέλει να συνεργαστεί; Εμείς πάμε για την πρόοδο και το καλό. Συνεργάζεται. Δε θέλει να συνεργαστεί; Αλλά πώς να υπάρχει συνεργασία όταν πάει και λέει στη γυναίκα “πούλησέ τα σε εμένα τα οικόπεδα και μετά να τα δώσω στο Δήμο”;».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από την αντιπολίτευση, με τον κ. Κατρίτση να λέει σε κάποιο σημείο για την κόντρα δημάρχου – προέδρου Γαργαλιάνων ότι «συγκρούονται τα “εγώ”, ενώ ο Παναγιώτης Τσαφαράς, αναφερόμενος στην καταγγελία του δημάρχου ενώπιον του Σώματος αλλά εν τη απουσία του προέδρου του Συμβουλίου Δ.Κ. Γαργαλιάνων, σχολίασε ότι «διασύρεται ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων, που εγώ που το ακούω δεν μπορώ να ξέρω εάν ισχύει, τι ισχύει…», με τον κ. Λεβεντάκη να του λέει ότι «το είπε ο δήμαρχος, εγώ δε λασπολογώ, δεν κινδυνολογώ. Εν πάση περιπτώσει, το διαπίστωσε και ο κ. Πρεβεζάνος και ο κ. Πολυχρόνης».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Πρεβεζάνος είπε: «Θέλετε να σας ενημερώσω για να μάθετε;», με τον κ. Κατρίτση να του απαντά «ναι, να μας πεις» και εκείνον να αναφέρει ότι «ήρθε μια γυναίκα κλαίγοντας στο Δημαρχείο (σ.σ. στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων), βρήκε εμένα, ήταν και ο κ. Κουνάβης μαζί μου, και μας είπε αυτό που είπε ο δήμαρχος».
Η συζήτηση συνεχίστηκε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και σε τοποθέτησή του ο Βασίλης Αγγελόπουλος τόνισε ότι «όλοι μας είμαστε για ένα σκοπό, είμαστε για τον τόπο μας, είμαστε για την κοινωνία, για τον κόσμο, ότι θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Τώρα, μ’ αυτό που έγινε με τον πρόεδρο στους Γαργαλιάνους, αν στέκει, πιστεύω δεν είναι σωστό και έντιμο να το λέμε έτσι, για τον οποιονδήποτε, ο ένας για τον άλλον, εδώ, δημόσια, αν δεν το έχουμε διασταυρώσει…», με τον κ. Πρεβεζάνο να λέει: «Ο δήμαρχος το είπε» και τον κ. Λεβεντάκη να αναφέρει: «Ο δήμαρχος το λέει και το έχει διασταυρώσει. Και είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το συμβούλιο»…
Με ενδιαφέρον πλέον αναμένεται η αντίδραση – απάντηση του προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα