Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Νοσοκομείο

Κίνδυνος αναβολής χειρουργείων

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε χθες την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όσον αφορά στην έλλειψη φαρμακευτικών και άλλων υλικών, σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, ο διοικητής του Γ. Μπέζος. Όπως είπε, προέκυψε ένα πρόβλημα με τους ενδοφακούς, θέμα που συζητήθηκε την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου και δρομολογήθηκε. Ο κ. Μπέζος εκτίμησε ότι «τις επόμενες ημέρες δε θα υφίσταται θέμα για το νοσοκομείο μας και θα προχωρήσουμε κανονικά».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κατάσταση θα σταματήσει να βρίσκεται πολύ σύντομα υπό έλεγχο και δεν αποκλείεται σε επτά με δέκα ημέρες να αρχίσουν οι αναβολές χειρουργείων.

Στο ερώτημα αν υπάρχει πρόβλημα και με τα υπόλοιπα χειρουργεία, είπε ότι η εγκύκλιος που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής δίνει τη δυνατότητα «σε ό,τι κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο, για να μην κινδυνεύσει η υγεία του ασθενούς, να προχωρήσουμε με την προηγούμενη διαδικασία. Θα πρέπει, όμως, να γνωματεύει και ο θεράπων ιατρός ότι είναι απαραίτητο κι έτσι λύνεται το θέμα».

Το υπουργείο, κατά το διοικητή, εξέδωσε εγκύκλιο με σκοπό να μεγιστοποιήσει τους όρους διαφάνειας, ελέγχου και εξοικονόμησης πόρων. Θα πρέπει να συνταχθούν πίνακες με τις ανάγκες, προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει παρατηρητήριο τιμών και η κατακύρωση σε κάθε προμηθευτή θα πρέπει να είναι κάτω από την τιμή του παρατηρητηρίου, διαδικασία που δρομολογείται και βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι γιατροί

Σε ανάλογη κατεύθυνση ήταν και η απάντηση που μας έδωσε ο πρόεδρος των Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Χρ. Λιαράκος, ο οποίος πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι υπήρχε πρόβλημα με τους ενδοφακούς, χωρίς να υφίστανται προβλήματα με άλλα χειρουργεία. Ο κ. Λιαράκος, όπως προέκυψε, δεν ήταν γνώστης των όσων διαμείφθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, όπου, σύμφωνα με όσα μας ενημέρωσε ο διοικητής του, το θέμα με τους ενδοφακούς δρομολογήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα