Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Πέτρος Τατούλης

Λάβρος κατά Ν.Δ. και Αντώνη Σαμαρά
Λάβρος κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, χωρίς όμως να αφήσει «ανέγγιχτο» και τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ και συνυποψήφιό του Δημήτρη Δράκο.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και τη Μαρία Πυργιώτη, ανέφερε πως αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τη δική του πολιτική πρόταση, η στήριξη είναι καλοδεχούμενη.
Ένα από τα βασικά θέματα της συνέντευξης ήταν η απομάκρυνσή του από τη Νέα Δημοκρατία.
Επ’ αυτού, ο κ. Τατούλης παρατήρησε ότι ήταν από τους ελάχιστους βουλευτές που είχε το θάρρος να ψηφίζει απόψεις που θεωρούσε ότι ήταν σωστές και προέρχονταν από άλλους πολιτικούς χώρους

Στην ερώτηση αν επιχείρησε να ενταχθεί και πάλι στο κόμμα με τη νέα ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε ότι δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί του: «Εξ αρχής θεώρησα ότι η νέα ηγεσία ήταν απολύτως υποθηκευμένη και δεσμευμένη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, κάτι που επιβεβαιώνεται σήμερα με το χειρότερο τρόπο. Λόγια κενά περιεχομένου και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κερδίσει την ηγεσία του κόμματος».

Όσο για το αν συμπλέει καλύτερα με πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος, είπε: «Είμαι ένας πολιτικός που στηρίζω φιλελεύθερες πολιτικές προσεγγίσεις. Είμαι ξεκάθαρος και έχω άποψη. Η Ν.Δ. ήταν πολύ επιφυλακτική έως αρνητική στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Υπήρξε ανακολουθία, όταν πριν από το 2004 υποσχεθήκαμε ότι θα επανιδρύσουμε το κράτος. Για εμένα αυτό ήταν το μεγάλο συμβόλαιο με το λαό. Δεν μπορεί υστερόβουλα να έρχεται η Ν.Δ. και να δημιουργεί μετωπική σύγκρουση στο θεσμό του “Καλλικράτη”. Είτε δέχεσαι το θεσμό είτε δεν τον δέχεσαι. Δεν μπορείς να δέχεσαι ορισμένα ζητήματα και να απορρίπτεις τη γενική του αρχή. Και να θυμίσω ότι εκείνη τη περίοδο ακούστηκαν οι αισχρές απόψεις περί κομματικής πειθαρχίας και διαγραφών. Μην ξεχνάτε, οι θεσμοί που ελέγχονταν από τη Ν.Δ. και πρωτίστως η ΕΝΑΕ είχε μια μετωπική συμπεριφορά απόλυτης αντιπαράθεσης απέναντι στον “Καλλικράτη”. Και πιστεύω ότι ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και συνυποψήφιός μου σύρθηκε σε μια τέτοια λογική, γιατί ο άνθρωπος στις προηγούμενες τοποθετήσεις του ήταν πιο θετικός σε μια τέτοια εξέλιξη».

Τέλος, για το αν επιθυμεί τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η δική του άποψη και πρόταση και το αυστηρά ανεξάρτητο του χαρακτήρα της προσπάθειάς του έχουν να κάνουν με μια συγκεκριμένη πρόταση: «Αν αυτή η πρόταση στηριχθεί είναι καλοδεχούμενη, αλλά η πρόταση αυτή είναι πολιτικά ανεξάρτητη. Εάν το ΠΑΣΟΚ εκτιμήσει, ή άλλα κόμματα είναι προς τη θετική κατεύθυνση και πολιτικά τούς συγκινεί, έχουν το λόγο και την πρωτοβουλία να τη στηρίξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα