Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

AΠΟ ΤΟ “ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ” ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Εγκαίνια έκθεσης παλιάς σχολικής φωτογραφίας
Αναμνήσεις από το παρελθόν ζωντανεύουν στην έκθεση παλιάς σχολικής φωτογραφίας του Συλλόγου Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ο Μαυροπίνακας», η οποία εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ στα Φιλιατρά στο χώρο του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου.
Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να δουν παλιές φωτογραφίες με αναφορά στο σχολείο και σε δραστηριότητες γύρω από αυτό. Μέσα από αυτές οι παλαιότεροι μπορούν να θυμηθούν πρόσωπα και καταστάσεις από τη σχολική τους ζωή και οι νεότεροι να πάρουν μια γεύση από τη σχολική ζωή του παρελθόντος και να την συγκρίνουν με τη δική τους.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Τάκης Μιχαλακόπουλος μας επισήμανε: «Προχωρήσαμε στην οργάνωση αυτής της έκθεσης που είναι και αυτή ένα βήμα για την δημιουργία του μουσείου σχολικής ζωής που θέλουμε να φτιάξουμε στα Φιλιατρά. Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να μας έχει παραχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του το χώρο του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση και η έκθεση φιλοξενείται εδώ.  Η πιο παλιά φωτογραφία που έχουμε στην έκθεσή μας είναι από το 1909 από τους Χριστιάνους, η επόμενη του 1916 είναι από το Χαλαζόνι και ακολουθούν αρκετές ακόμη. Εχουμε μαζέψει πολύ υλικό και υπάρχει ακόμη αρκετό στα σπίτια το οποίο μας το προσφέρουν με χαρά, οπότε θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε και άλλες. Στην έκθεση επίσης φιλοξενούμε τα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια που κατασκεύασαν οι ηλικιωμένοι από το ΚΑΠΗ και πραγματικά τους ευχαριστούμε για αυτό».
Να σημειώσουμε ότι η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή και λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Οσοι δε έχουν αντικείμενα που σχετίζονται με την σχολική ζωή και επιθυμούν να τα προσφέρουν στο σύλλογο για την δημιουργία του μουσείου, μπορούν να επικοινωνούν στα e-mails
pbazanos@sch.gr, ioanalexan@sch.gr και στο τηλέφωνο 6977-441536.
Κ.Μπ.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα