Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Οι γιάφκες....και οι μάγκες

Ο Βενιζέλος ανέλαβε την προεδρία μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα "προετοιμασίας" (τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο ήταν σίγουρο). Δεν ήταν μια ξαφνική διαδικασία. Παρόλα αυτά ο νέος πρόεδρος και το επιτελείο του παρουσιάζονται τελείως απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν τα αναμενόμενα. Την αμφισβήτηση στην οποία κάθε ηγεσία υπόκειται, που στην παρούσα περίπτωση για το ΠΑΣΟΚ έρχεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την παράταξη, που δέχθηκε απανωτά χτυπήματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και την δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος.
Η "ανασύσταση" μετά την "αυτοδιάλυση" και η "αυτοοργάνωση" είναι ιδεολογήματα που δεν προχωρούν σε ένα κόμμα που είναι κομμα εξουσίας. Με το πρώτο νομοσχέδιο, η Κ.Ο έπαθε νευρική κρίση, κι απ' ότι ακούγεται και η ηγετική ομάδα, του Βενιζέλου, μη εξαιρουμένου.
Οι αγοραίοι διαπληκτισμοί δεν μπορούν να αποτελούν μέρος μιας συζήτησης μεταξύ αρχηγού και μελών ΚΟ και μάλιστα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Αν ο αρχηγός δεν μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία του, δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τους σκοπέλους.
Και από ότι φαίνεται το πέλαγος της Ιπποκράτους έχει πολλούς. Πολλά ακούγονται για γιάφκες όπου δρομολογούνται εξελίξεις από πρωτοκλασάτους για νέο κόμμα.
Από τη στγμή που είχαν αφεθεί ανεξέλεγκτοι- προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλα σχέδια στο παρελθόν, σήμερα αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο να 'μαζευτούν" και να"υπακούσουν" σε μια κεντρική γραμμή, η οποία μάλιστα, δεν είναι και ξεκάθαρη. Εκείνοι που τους ανέδειξαν σε "μάγκες" θα υποστούν τις συνέπειες. Η νέα ηγεσία φαίνεται μουδιασμένη, να έχει αποδεχθεί τη μοίρα, να περιμένει την νομοτελειακή ολοκλήρωση της διάλυσης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα