Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ελεύθερη η Κάτια Γιαννακοπούλου έπειτα από 16 χρόνια

Ήταν καλοκαίρι του 1997 όταν η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από μία από τις πλέον πρωτόγνωρες υποθέσεις στα ποινικά χρονικά της χώρας…
Ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος Ελευθεριάδης δολοφονείται εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Δύο μέρες μετά αστυνομικοί συλλαμβάνουν έξω από το μοναστήρι της Παναγιάς Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχε φτάσει με ποδήλατο και μεταμφιεσμένη με ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά, την Κάτια Γιαννακοπούλου.
Ομολογεί στις αρχές ότι έστρεψε το όπλο εναντίον του αρχιμανδρίτη, με τον οποίο τη συνέδεε ένας απαγορευμένος έρωτας, ενώ κάνει αναφορές και σε διάφορα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο ιερέας ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα για να μετατραπεί η σχέση τους από πνευματική σε ερωτική.
Με το αποφυλακιστήριο στο χέρι, ύστερα από 16 χρόνια εγκλεισμού της, επέστρεψε στο σπίτι της, στο σύζυγό της και στο παιδί της η Κάτια Γιαννακοπούλου.

Το συμβούλιο Εφετών Θήβας με βούλευμά του έκανε δεκτή την αίτηση της Κάτιας Γιαννακοπούλου και της χάρισε την ελευθερία της, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, αν και ισοβίτισσα, έχει εκτίσει 16 χρόνια κλειστής φυλακής, έχει επιδείξει καλή διαγωγή και κατόπιν αυτού μπορεί να αποφυλακιστεί.

Πηγή: Espresso

Apo arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα