Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Φορολογία ακινήτων και προγραμματική αντιπολίτευση


Υποστηρίζω, εδώ και καιρό, την κατάργηση κάθε φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας και ως μόνη υποχρέωση κάθε ενεργού ακινήτου (ιδιοκατοικούμενου ή νοικιασμένου) την καταβολή ενός αναλογικού, δημοτικού τέλους. 
Ο Πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς υιοθέτησε την πρότασή μου αυτή, σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του. Μια ευχάριστη είδηση, επί τέλους, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που, τα τελευταία χρόνια, σήκωσαν και σηκώνουν βάρη περισσότερα από όσα τους αναλογούσαν. Απομένει φυσικά να κάνει ο Πρωθυπουργός το λόγο του πράξη.Η εξέλιξη αυτή, εξ άλλου, αποτελεί απόδειξη της αναγκαιότητας και της χρησιμότητας μιας προγραμματικής αντιπολίτευσης που, δυστυχώς, δεν γίνεται. Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προγραμματικά δεν αντιπολιτεύεται, ενώ το ΠΑΣΟΚ συμπολιτεύεται. Αγνοώντας την εντολή που έλαβαν από το κυρίαρχο πολιτικό σώμα, τον ελληνικό λαό, στις εκλογές του 2012. Έχοντας συμβάλλει, με τη στάση τους αυτή, σε ανοιχτή δημοκρατική κρίση που οδηγεί σε αδιέξοδο.
Όπως ήρθαν τα πράγματα, η συγκρότηση προγραμματικής αντιπολίτευσης, έχει εξελιχθεί σε αναγκαία προϋπόθεση για την αποφυγή της απόλυτης κοινωνικής διάλυσης και των τυφλών συγκρούσεων. Αποτελεί υποχρέωση προς εκπλήρωση, χωρίς άλλο. Με τα περιθώρια χρόνου για καχυποψίες και χώρου για ιδιοτέλειες να έχουν εξαντληθεί. Οφείλουμε να πάμε γρήγορα μπροστά και τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα