Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για παραλείψεις Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου

ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ Ε... ΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ 5-6!!!

Έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.....
Ως υπουργός Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να αρνήθηκε ή να μην απάντησε σε πρόταση συμβιβασμού της Ιεράς Μονής προς το ΔημόσιοΑπό μια ανώνυμη επιστολή που εστάλη στον Άρειο Πάγο και υποστηρίζεται ότι αποστολείς της είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες του Δημοσίου στο θέμα του Βατοπαιδίου προκάλεσαν οικονομική ζημία, όπως ισχυρίζονται οι συντάκτες της αναφοράς.

Στην επίμαχη επιστολή αναφέρεται ότι το 2011 η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου πρότεινε στο Ελληνικό Δημόσιο να συμβιβαστούν, δηλαδή να ανταλλάξουν εκ νέου τα επίμαχα ακίνητα.

Με άλλα λόγια, προτάθηκε να επιστρέψει στην κυριότητα της Μονής η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις και το Δημόσιο να πάρει πίσω τα αποκαλούμενα «ακίνητα φιλέτα».

Για την πρόταση αυτή γνωμοδότησε θετικά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αλλά ο αρμόδιος τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγεται ότι κατά κάποιους δεν απάντησε και κατά άλλους αρνήθηκε, έχοντας ως επιχείρημα τον ισχυρισμό ότι η λίμνη Βιστωνίδα δεν ανήκει στην Ιερά Μονή.

Τέλος, στην καταγγελία αναφέρεται ότι ενδεχομένως να έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας, καθώς προτιμήθηκε η δικαστική οδός αντί της ανταλλαγής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκος Παντελής, διαβίβασε την καταγγελία στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, προκειμένου να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα