Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Εκτός ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα ακίνητα έως 300.000 ευρώ

Κατοικίες έως 300.000 ευρώ θα προστατεύονται από τον πλειστηριασμό καθώς οι τράπεζες φέρεται να έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν από την εκποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες συναντήθηκαν και συζήτησαν το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον επόμενο μήνα.
Να σημειωθεί οτι ήδη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες με τις πρώτες εντολές σε δικαστικούς επιμελητές για τη σύνταξη προγράμματος ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που αφορούν ακίνητα που βγήκαν σε πλειστηριασμό στο παρελθόν, αλλά τελικώς δεν εκπλειστηριάστηκαν λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων
Δέσμευση για εκποίηση ακινήτων αξίας 11,5 δισ έως το τέλος του 2019
Οι τράπεζες υποχρεούνται να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 11.5 δισ. ευρώ μέσω ρευστοποιήσεων δηλαδή πλειστηριασμών καθώς δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχει θέσει ο SSM.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει κάθε χρόνο έως το 2019 να εκπλειστηριάζονται

ακίνητα ύψους 5,5 δισ. ευρώ.
Οι τράπεζες προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων «στοχοποιούν» πλέον τους κακοπληρωτές αυτούς που έχουν τη δυνατότητα και δεν πληρώνουν και θα υλοποιήσουν επιθετικές διεκδικήσεις.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο φόβος οι μαζικοί πλειστηριασμοί να οδηγήσουν σε νέα μεγάλη υποχώρηση τις τιμές των ακινήτων και να νεκρώσει εντελώς η ημιθανής κτηματαγορά. Ενώ η δημιουργία ενός μεγάλου στοκ ακινήτων ιδίως μικρής αξίας εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σημαντικούς τριγμούς στην οικονομία. thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα