Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αισιοδοξία για παραμονή 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αισιοδοξία για παραμονή 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα (βίντεο)Τον όρκο προς την πατρίδα έδωσαν χθες 720 νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού της Ε’ ΕΣΣΟ του 2017, στο στρατόπεδο "Παπαφλέσσα" στην Καλαμάτα. Δύο από αυτούς έδωσαν πολιτικό όρκο. Στο θρησκευτικό μέρος χοροστάτησε ο πρόσφατα εκλεγείς μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διμοιρία νεοσύλλεκτων πραγματοποίησε ασκήσεις επίδειξης με όπλα, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησε την ορκωμοσία.
Παρέστησαν οι βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
Το ΓΕΣ εκπροσώπησε ο διοικητής Διοίκησης Κέντρων Εκπαίδευσης (ΔΙΚΕ) - αντιστράτηγος Γεώργιος Μπουζάκης.
Το χώρο της ορκωμοσίας είχαν κατακλύσει συγγενείς και φίλοι των νεοσύλλεκτων από τη Μεσσηνία, την Αττική, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και

άλλες περιοχές της χώρας.
Στην ημερήσια διαταγή ο διοικητής του Συντάγματος - συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας προέτρεψε τους νεοσύλλεκτους “να είστε υπερήφανοι, γιατί υπηρετείτε την πατρίδα των ηρώων”. Ο αντιστράτηγος κ. Μπουζάκης τους συμβούλευσε “να τηρείτε με ευλάβεια τον όρκο που δώσατε”, επισημαίνοντας πως είναι ύψιστη τιμή και δικαίωμα να υπηρετείς την πατρίδα. Ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας δήλωσε πως “κάθε 2 μήνες που ορκίζονται σειρές νεοσύλλεκτων, θα τα λέμε”. Ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης ανέφερε ότι “το στρατόπεδο δεν πρέπει να παραμείνει μόνο για τοπικούς και πολιτικούς λόγους. Είναι ιστορικό και έχει άριστες εγκαταστάσεις”. Ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του που οι Κασσάνδρες δεν επαληθεύονται και δήλωσε πως το στρατόπεδο δεν πρόκειται να καταργηθεί. Η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη είπε ότι “έχει τοπική και εθνική σημασία το 9ο Σ.Π. και είναι ιδανικές οι συνθήκες εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων”. Γ.Σ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα