Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΑ

Οι λόγοι πολλοί, αλλά σήμερα θα αναφερθώ σε δύο.

ΓΙΑΝΝΗΣ 
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
Ο πρώτος, είναι η αναφορά του, στην ολοκλήρωση των έργων, εκτροπής του Αχελώου.
Το έργο αυτό, παρ' ότι ξεκίνησε λανθασμένα, ως Φαραωνικό έργο, από τον Σουφλιά και γι'αυτό ήταν δίκαιες οι διαμαρτυρίες των Οικολόγων, των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και οι αποφάσεις του ΣτΕ, εκλογικεύτηκε στην συνέχεια και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για ενεργειακούς λόγους.
Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πάντα, μέχρι πρίν λίγους μήνες, κατά του έργου, με κίνδυνο να χαθούν, πάνω από 1 δις ευρώ, πού έχουν επενδυθεί, η Θεσσαλία να ερημοποιηθεί, τα επόμενα χρόνια και η ΔΕΗ να χάσει 700 εκ. ευρώ πού επένδυσε στο υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας και πάνω από 500 megawatt, καθαρής ενέργειας.
Στην ίδια κατηγορία, είναι και η αναφορά του στην επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, η οποία εχει ολοκληρωθεί απο το 2012.
Προσπάθησε να οικειοποιηθεί το έργο, επειδή αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατασκευάζει από το ΕΣΠΑ, ένα μικρό συνοδό έργο, στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης.
Ο δεύτερος λόγος, είναι η αναφορά του στα έργα, που είναι σε εξέλιξη, όπως ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, ο Ε65.

Ενα εργο, που ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε, ως αχρείαστο και δώρο στους εργολάβους.
Πράγματι, ο οδικός άξονας αυτός, με τα χαρακτηριστικά του Αυτοκινητόδρομου, για την εποχή πού ξεκίνησε, το 2007, ήταν υπερβολή.
Μάλιστα, επειδή δεν έφθαναν οι πόροι του ΕΣΠΑ, το έργο αυτό κατασκευάζεται και θα χρηματοδοτείται η λειτουργία και η συντήρησή του, από τα διόδια τού Αυτοκινητόδρομου, (Αθήνα-Θεσσαλονίκη).
Σήμερα κατηγόρησε τις κυβερνήσεις, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, πού απένταξαν προσωρινά, κάποια τμήματά του.
Τέλος, αν κατάλαβα καλά, σε ένα κρύο αστεισμό του, είπε ότι ο πιο καλός φίλος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, είναι ο Χαρίτσης, γιατί του έδωσε τα πιο πολλά, απο το αποθεματικό του ΠΔΕ, από όλες τις Περιφέρειες.
Θυμήθηκα, ότι από το ανύπαρκτο αποθεματικό του ΠΔΕ, τις ημέρες της ΔΕΘ, ο Χαρίτσης, τα πιο πολλά θα τα έδινε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στην πανηγυρική συνάντησή τους στην Θεσσαλονίκη.
Και η Θεσσαλία, στον δρόμο της Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα