Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Πώς #vazoumemprosta την ανάπτυξη


Αγαπητή/έ φίλη/ε
Αν και η Ελλάδα έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή και το μεγαλύτερο αριθμό μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ την περίοδο 2009-2014, δεν έχει καταφέρει να μπει σε σταθερή και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία. Κι αυτό γιατί δεν αρκεί η ποσότητα των μεταρρυθμίσεων αλλά η ποιότητα νομοθέτησης και εφαρμογής τους. Η έλλειψη ρευστότητας, η υπερφορολόγηση και η παρατεταμένη αστάθεια του τραπεζικού συστήματος, η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων σε βασικά ζητήματα, οι περιορισμένες - ολοένα και μειούμενες - εξαγωγές και οι χαμηλής ποιότητας θεσμοί επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα και τη λειτουργία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Στόχος μας είναι να γίνει η χώρα μας ένα από τα κέντρα που θα κατευθυνθούν οι μεγάλες επενδύσεις ενώ ταυτόχρονα θα δοθούν κίνητρα για την στήριξη και ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Πώς βάζουμε μπροστά για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας;
Προτείνουμε μια σειρά από καίριες αλλαγές και τομές που συμβαδίζουν με τις δικές μας αρχές και αξίες, αυτές της μεγάλης προοδευτικής παράταξης και δεσμευόμαστε πως θα κατευθύνουμε τις δυνάμεις μας προς την επίτευξη στόχων που θα μας βγάλουν από την κρίση, θα ενισχύσουν την οικονομία και θα στηρίξουν ουσιαστικά κάθε πολίτη της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια βιώνει τις δυσχερείς συνέπειες της ύφεσης σε πάρα πολλά επίπεδα και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος και τους θεσμούς.
Προτείνουμε:
Σταθεροί ανώτατοι και κατώτατοι φορολογικοί συντελεστές για μία δεκαετία
Άμεση αποσαφήνιση των αναπτυξιακών στόχων και εκπόνηση εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας με συνεργασία κράτους, ιδιωτικού τομέα και κοινωνικών φορέων.
Άμεση απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης, προτύπων και νομοθετικού πλαισίου σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
Κίνητρα για σύνδεση των εκπαιδευτικών οργανισμών με την καινοτόμο έρευνα, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις.
Έμφαση στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας.
Στόχευση στην ενδυνάμωση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, του δημόσιου τομέα και της αυτοδιοίκησης.
Υποδομές και μεταφορές πρέπει να καταστούν βιώσιμες και να εμπλουτιστούν πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.
Κοινή καμπάνια της αγροτοδιατροφικής βιομηχανίας με την τουριστική λαμβάνοντας υπόψη τα κατά τόπους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την προώθηση της επένδυσης των κερδών των επιχειρήσεων στη χώρα.
Βελτίωση του πτωχευτικού θεσμικού πλαισίου.
Αυτή είναι μόνο κάποιες από τις ριζικές τομές που χρειάζονται. Με τη βοήθεια σου, θέλω να συζητήσουμε περισσότερες, και να βρούμε ενδεχομένως καλύτερες. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουμε το διάλογο για ακόμα περισσότερες θεματικές ενότητες, για ακόμα περισσότερα προβλήματα, και τις λύσεις που προτείνουμε. Λύσεις που θα γίνουν το έναυσμα για να αλλάξουμε ριζικά τη χώρα μας. Για να γίνει πράξη η νίκη των προοδευτικών μας αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα