Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Άνοιξε το πάρκο δεινοσαύρων!

Μία ημέρα διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες θα περάσουν μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφθούν την έκθεση δεινοσαύρων στο Κατάκολο!
Οι τρισδιάστατοι δεινόσαυροι μας σε φυσικό μέγεθος 7-8 μέτρων χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό μέσο, του σχεδιασμένου από το Α.Π.Θ προγράμματος, «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ», καταφέρνοντας να σας μυήσουν στα μυστικά τους, στην Εποχή τους και στα χαρακτηριστικά τους.
Το Πολιτιστικό Πάρκο μετά από την απόλυτα επιτυχημένη έκθεση δεινοσαύρων στην Αθήνα με πάνω από 70.000 επισκέπτες την τελευταία τριετία, φέρνει τους δεινόσαυρους στην Ηλεία!!
Ο Τ-Rex, ο Τρικεράτωψ, το Μαμούθ κ.α. είναι λίγα μόνο από τα μοναδικά εκθέματα του Πάρκου μας, ενώ κάποια από τα είδη που συμπεριλαμβάνονται στο Πάρκο, ενδεχομένως

να τα βλέπετε μπροστά στα μάτια σας για πρώτη φορά!
Το πρόγραμμα
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει τους Δεινόσαυρους, την Εποχή των Παγετώνων και τα ζώα του σήμερα που κινδυνεύουν από εξαφάνιση με σκοπό έναν άκρως βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης μέσω της ανασκαφής και της ανεύρεσης απολιθωμάτων. Οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν παλαιοντολόγοι, να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά των φυτοφάγων και σαρκοφάγων αυτών ζώων και να μάθουν πως έζησαν και πως εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. Την επιμέλεια του προγράμματος ανέλαβε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με σκοπό την πληροφόρηση μικρών και μεγάλων, μέσα από παιχνίδια και κινησιολογικά παραδείγματα της ζωής των δεινοσαύρων. Ετοιμαστείτε λοιπόν, να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τα γιγάντια αυτά πλάσματα!
Σχολεία
Σχολικές επισκέψεις πραγματοποιούνται από όλη την Πελοπόννησο και μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα να συνδυαστεί η «ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ» με το επιτυχημένο πρόγραμμα «ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ», ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ηλικίες των παιδιών με σκοπό να πληροφορήσει, να διασκεδάσει και να εισάγει τα παιδιά στις έννοιες των βοτάνων, της μεταφύτευσης και της ανάγκης προστασίας των οικοσυστημάτων με βιωματικό τρόπο. Το πρόγραμμα έχει αγαπηθεί από όλα τα σχολεία και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους εξαιτίας της μοναδικότητας και του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα. Δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους βοτανόκηπους του Πάρκου μας και να ενημερωθούν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Διοργανωτής

Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία περίπου 10 χρόνια με κύρια δράση του τα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα, διοργανώνει πολιτιστικά φεστιβάλ κι εκθέσεις κυρίως στην περιοχή της Ολυμπίας, ενώ από το 2017 διοργανώνει σεμινάρια ρομποτικής και παιδικές θεατρικές παραγωγές στο μικρό θέατρο που διαθέτει στον Λυκαβηττό καθώς και σε συνεργαζόμενα θέατρα.

Επισκεψιμότητα

Ο Τ-REX 8 μέτρων καθώς και η παρέα του φιλοξενείται στον περιβάλλοντα χώρο του Epihotel Odysseas στο Κατάκολο για 4 ολόκληρους μήνες. Οι φανταστικοί μας δεινόσαυροι είναι ανοιχτοί στο κοινό καθημερινά για τα σχολεία και τους επισκέπτες από τις 9.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00, ενώ το Σαββατοκύριακο 10.00-20.00.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:
http://www.politistikoparko.com/parko-oduseas-o-xoros/#
https://hotelodysseas.gr
Στο facebook: https://www.facebook.com/PolitistikoParkoOdysseas/
Και στο τηλέφωνο: 2621401171




protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα