Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Νέες διευκρινίσεις της ΔΕΗ για την πληρωμή λογαριασμών μέσω ΕΛΤΑ

Νέες διευκρινίσεις για το θέμα της πληρωμής λογαριασμών ρεύματος μέσω ΕΛΤΑ δίνει η ΔΕΗ με σημερινή ανακοίνωση, σε συνέχεια και της χθεσινής παρέμβασης τηςΡυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Η ΔΕΗ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Κάθε έλεγχος ή κριτική, ακόμη και οι από καθέδρας υποδείξεις, είναι καλοδεχούμενος. Δημόσιες ωστόσο τοποθετήσεις που ενώ ουδόλως συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος, δυσφημίζουν την επιχείρηση δεν είναι ούτε επιτρεπτές, ούτε ανεκτές».
Επί της ουσίας, για το θέμα των λογαριασμών σημειώνονται τα εξής:
- Η ΔΕΗ αμέσως μόλις παραλαμβάνει από το σύστημα ΔΙΑΣ τα αρχεία πληρωμών των πελατών της μέσω ΕΛΤΑ, τα καταχωρίζει στο δικό της μηχανογραφικό σύστημα

θεωρώντας ότι έχουν εξοφλήσει το λογαριασμό τους. Έτσι οι πελάτες αυτοί δεν έχουν καμία επίπτωση και δεν υφίστανται καμία ταλαιπωρία. Μάλιστα εφόσον φαίνονται ότι πλήρωσαν εμπρόθεσμα απολαμβάνουν κανονικότατα και την έκπτωση του 15%.
- Ανάγκη προσέλευσης στα καταστήματα υφίσταται μόνο για εκείνους τους πελάτες για τους οποίους το σύστημα ΔΙΑΣ καθυστερεί να παραδώσει τα αρχεία στη ΔΕΗ, προφανώς λόγω καθυστέρησης πληρωμής από τα ΕΛΤΑ και εν τω μεταξύ έχει εκδοθεί ο νέος λογαριασμός. Αυτό μπορεί, τουλάχιστον προς το παρόν, να αντιμετωπιστεί μόνο επί τόπου, πράγμα που γίνεται χωρίς άλλη επίπτωση σε βάρος τους.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα