Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η εισαγγελέας Τουλουπάκη άσκησε διώξεις κατά 7 στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις προσλήψεις

Κακουργήματα και πλημμελήματα θα αντιμετωπίσουν επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις 23 προσλήψεις που έγιναν στο Κέντρο επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και χαρακτηρίστηκαν σκανδαλώδεις, καταδεικνύοντας τη ρεμούλα που κυριάρχησε ακόμα και στα χρόνια των μνημονίων. Η δίωξη του άσκησε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ανοίγοντας το φάκελο με τις ανομίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για αδικήματα σύστασης συμμορίας, απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, υπεξαγωγής και νόθευσης εγγράφων.
Το πόρισμα της Εισαγγελίας αναμένεται να διαβιβαστεί και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών αφού είναι προφανής η πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση ενώ οι διώξεις αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες, την Τζένη Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρο του Κέντρου, τον Θεόδωρο Παπαδημητρίου, διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Σταμάτη Πουλή, υπεύθυνο της δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς

και την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επιπλέον, η δίωξη αφορά και την υπεύθυνη επί των οικονομικών του Κέντρου, Κατερίνα Πολύζου. Τέλος, πλημμεληματικά διώκεται και η Ελένη Τσάνγκαρη υπάλληλος του Κέντρου, μαζί με ένα - ένα ακόμη διοικητικό στέλεχος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι 23 που προσλήφθηκαν ξεκίνησαν να εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ το καλοκαίρι του 2013, με τη λήξη της απασχόλησης τους τον Μάιο του 2014, ενώ επισημαίνεται ότι οι 20 από αυτούς, ήταν διοικητικοί υπάλληλοι χωρίς πτυχίο, με το μισθολογικό κόστος των εν λόγω προσλήψεων να φτάνει τα 170.755 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις και τις υπερωρίες. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ξεκίνησε καταγγελία εναντίον του Αδ. Γεωργιάδη για παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Τότε, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριζε πως οι προσλήψεις δεν ήταν δικές του και δεν ήταν παράνομες, γιατί υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, το οποίο στις αρχές Μαΐου διαβιβάστηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
Η ΚΟΝΤΡΑ
Τον Μάρτιο ο Ά. Γεωργιάδης είχε επιρρίψει ευθύνες στον Π.Πολάκη, υποστηρίζοντας πως υπήρξε αλλοίωση των εγγράφων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν το αβάσιμο των κατηγοριών για το πρόσωπό του, σχετικά με τις προσλήψεις. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι εμφανίστηκε από το πρωτόκολλο της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, απόφαση με ημερομηνία 16-12-2013, στην οποία αναφέρονται οι προσλήψεις όλων - περισσοτέρων από 70 άτομα - και όχι μόνο των 23. Εάν αυτό είχε γίνει γνωστό, δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. «Μόλις προχθές μάθαμε ότι από το πρωτόκολλο του ΚΕΛΠΝΟ έχει εξαφανιστεί η σχετική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» κατέληξε.
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε καταθέσει έγγραφο στην Εξεταστική Επιτροπή, το οποίο περιλάμβανε απολογισμό των χορηγικών προγραμμάτων από τον υπεύθυνο δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς και στέλεχος της ΝΔ, Σ. Πουλή. Στο έγγραφο αναφερόταν ότι 75 υπάλληλοι απασχολήθηκαν από το 2009 έως το 2014 και πληρώθηκαν από χορηγίες
«ΠΛΑΣΤΟ»
Ο Π. Πολάκης είχε χαρακτηρίσει το έγγραφο «πασιφανώς πλαστό», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως «έχετε δει δημόσιο έγγραφο από τμήμα οργανισμού προς Δ.Σ. που να ξεκινάει χωρίς να αναφέρει πληροφορίες, ποιος το εξέδωσε, ημερομηνία, τηλέφωνο;
Επίσης δεν έχει αρίθμηση, έχει κενό και από πίσω ξεκινάει με άλλη γραμματοσειρά χωρίς αρίθμηση και ξεκινάει απολογισμός. Ξεκινάει λέγοντας ότι λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2009 έως το 2013. Αναφέρει ότι έχουν μάγειρα (γιατί τότε έχουν κέτερινγκ;) Εκτός από αυτά έχουν ένα ξενοδοχείο Άρης που μένουν και εκεί κατά περιόδους. Το ξενοδοχείο Άρης είναι ημιδιαμονής στην Ομόνοια. Το έγγραφο δεν λέει πουθενά ότι πληρώνονται από τη χορηγία αυτοί οι άνθρωποι».
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ- ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΟ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ
Στη Βουλή για αναζήτηση ενδεχόμενενων ποινικών εθυνών του πρωην υπουτγού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, διαβιβάστηκε άπο τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ/ Κοντονή, η δικογραφία για τις «παράνομες» προσληψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργειο Δικαιοσύνης, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Βουλής τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ. ΟΙ προσλήψεις , 33 τον αριθμό εγιναν την περίοδο 2013-2014 επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη και ηδη η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση σε βάρος 7 στελεχων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μη πολιτικών ροσώπων. Πρόκειται για πέντε κορυφαία επιτελικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απιστίας καθώς και δυο υπάλληλοι του Κέντρου που κατηγορούνται για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, για τις προσλήψεις δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται να εργάστηκαν εκτός των σκοπών του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ πληρώθηκαν από κρατικό χρήμα και όχι από επιχορηγήσεις. kontranews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα