Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Αναχρονιστικός ο νόμος για την προμίσθωση: Ένα ταξί για χιλιάδες τουρίστες στο αεροδρόμιο Καλαμάτας



Μόνο το ταξί με έδρα τη Μικρομάνη μπορούν να προμισθώσουν νόμιμα οι χιλιάδες επιβάτες των πτήσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας, καθώς ο αναχρονιστικός νόμος την εποχή των διαδικτυακών πλατφορμών απαγορεύει την προμίσθωση ταξί από οποιαδήποτε έδρα της Μεσσηνίας.
Η τραγική αυτή κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν θα αλλάξει μέχρι να γνωμοδοτήσει σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο και να αποφασίσει η κυβέρνηση για διερεύνηση του αριθμού των ταξί που μπορούν να προμισθωθούν από τους επιβάτες των πτήσεων.
Ολα αυτά έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της συζήτησης επερώτησης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκου Πατσαρίνου. Απαντώντας η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και είπε ότι οι λύσεις είναι δύο.

Η πρώτη απαιτεί λύση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση. Η δεύτερη απαιτεί τη συνένωση εδρών των ταξί με τη σύμφωνη γνώμη των επαγγελματιών.
Ανταπαντώντας ο κ. Πατσαρίνος πρότεινε το Περιφερειακό Συμβούλιο να ζητήσει από την κυβέρνηση να ισχύει για την προμίσθωση ό,τι ισχύει και για τη μίσθωση των ταξί.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μίλησε για τη συνεργασία που υπάρχει με τους ταξιτζήδες και έδειξε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για το πρόβλημα που έχει προκληθεί με την προμίσθωση των ταξί. Πρόσθεσε ότι ο νόμος 4530/18 έκανε ένα βήμα πίσω αφαιρώντας τη σχετική αρμοδιότητα από την αυτοδιοίκηση. Γράφτηκε από τον Θανάσης Λαγόςeleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα