Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη δολοφονία του Μανόλη Στρατάκη στα Ανώγεια



Βαριές ποινές πρότεινε ο Εισαγγελέας για την ένοπλη συμπλοκή και τη δολοφονία του 24χρονου κτηνοτρόφου Μανόλη Στρατάκη στις 9 Απριλίου 2017, στην περιοχή «Κούρβα», στα Ανώγεια Μυλοποτάμου.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 55χρονος κτηνοτρόφος καθώς και ο 21χρονος γιος του.
Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, της 9ης Απριλίου 2017, δύο ξαδέρφια άρχισαν καβγά για κτηματικές διαφορές που αντιμετώπιζαν οι οικογένειές τους.
Η μία πλευρά απαίτησε από την άλλη οικογένεια, υπό την απειλή Καλάσνικοφ, την απομάκρυνση των ζώων που ανήκαν στην οικογένεια του Μανόλη Στρατάκη.
Ο καβγάς έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατέληξε με τον 24χρονο Μανόλη Στρατάκη να πέφτει στο έδαφος αιμόφυρτος με μία σφαίρα στο στήθος.

Για τον 55χρονο ο Εισαγγελέας έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη που είχε καθώς και ο ίδιος πυροβόλησε και ότι είχε άμεση συνέργεια στη δολοφονία. Επίσης ότι τέλεσαι το αδίκημα της κατά συρροή απόπειρας ανθρωποκτονίας και τις πράξεις παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Για τον σημερινό 21χρονο που πυροβόλησε με το καλάσνικοφ ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τη δολοφονία του 24χρονου και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο αδελφών. Επίσης για παράνομη κατοχή και χρήση όπλων και πυρομαχικών και οπλοχρησία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εισαγγελέας στο «ποιός πυροβόλησε πρώτος»!
Υπογράμμισε ότι οι 30 περίπου πυροβολισμοί έπεσαν σε 10 δευτερόλεπτα και ότι με βάση τα δεδομένα το καλάσνικοφ από τις σφαίρες του οποίου σκοτώθηκε ο 24 χρόνος πυροβόλησε προς το τέλος της συμπλοκής.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πρώτες σφαίρες φαίνεται να έπεσαν από τον 24χρονο και τα αδέλφια του, οι οποίες όμως είχαν «χαμηλή» κατεύθυνση και δεν είχαν στόχο να σκοτώσουν τα μέλη της άλλης οικογένειας. Οι σφαίρες ήταν από τα 95 εκ. και κάτω και σκοπό είχαν τον εκφοβισμό και όχι το θάνατο.
Ακολούθησαν οι πυροβολισμοί από τον 55χρονο με πιστόλι και στη συνέχεις παρεμβάινει ο γιος του 55χρονου με το καλάσνικοφ, ο οποίος και έριξε τη θανάσιμη βολή προς την πλευρά των τριών αδελφών και με κλήση προς τα σώματά τους. Πέτυχε τον 24 χρόνο στο στήθος διαπερνώντας τον κάθετα προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο Εισαγγελέας ανάφερε πως δεν υφίσταται “εν βρασμώ ψυχής” καθώς οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι ήταν εξαρχής οπλισμένοι και ότι δεν υπήρξε άμυνα τους καθώς σταμάτησαν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν και άνοιξαν πυρ κάτι που “συνιστά επίθεση και όχι άμυνα”, ενώ το θύμα είχε πυροβοληθεί στο στήθος ενώ ήταν γυρισμένο πλάγια προς τους δύο από τους κατηγορουμένους.
Για τα αδέλφια του θύματος σημείωσε για τον μεν πρώτο ότι έχει τελέσει το αδίκημα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Επίσης ότι οι βολές του δεν είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση γιατί πυροβολούσε χαμηλά προς τα πόδια και την καρότσα του αυτοκινήτου και ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος τους σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι ανθρωποκτονίας. Για το δεύτερο αδελφό ζήτησε την αθωότητα του γιατί όπως είπε δεν είχε όπλο μαζί του.
Για τον πατέρα των τριών αδελφών ζήτησε την ενοχή για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Νωρίτερα κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας είχε τονίσει τις συγγενικές σχέσεις των δύο οικογενειών (πρώτα ξαδέλφια οι δύο πατεράδες) και έκανε λόγο για μια χρόνια αντιπαράθεση για τα βοσκοτόπια που μαθηματικά θα έφτανε στα άκρα από τη στιγμή που και οι δύο οικογένειες οπλοφορούσαν.
parapolitikakritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα