Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Προειδοποίηση για το αβοκάντο...


Επικίνδυνο για την υγεία το αβοκάντο σύμφωνα με ερευνητές
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ προειδοποιούν για τους κινδύνους
«Σταματήστε να τρώτε αβοκάντο τώρα», προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Η τροφή που καταναλώνεται είτε μόνη της είτε σε σαλάτα,σούπα,πίτσα και σάντουιτς, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.
Το αβοκάντο εμπεριέχει ωφέλιμα λίπη,όπως λιπαρά οξέα ωμέγα 3, βιταμίνες Κ και Β5, καθώς και φυτικές ίνες. Όπως και άλλα φρούτα, ορισμένα ψάρια και ξηροί καρποί, έτσι και το αβοκάντο βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης στον οργανισμό.

Αυτή η «καλή» χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL-C) συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο,έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έδειξε ότι,ορισμένοι άνθρωποι είναι φορείς μίας γενετικής μετάλλαξης.Αυτό σημαίνει ότι έχουν υψηλά επίπεδα HDL-C γεγονός που τους καθιστά ευεπίφορους στην εκδήλωση στεφανιαίας νόσους.
Τα άτομα με την σπάνια μετάλλαξη στο γονίδιο SCARB1- ονομάζεται παραλλαγή P376L- βρέθηκαν να έχουν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα της καλής χοληστερόλης λιποπρωτεινών υψηλής πυκνότητας «HDL-C» με 80% αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου.
Όπως δηλώνει ο καθηγητής Άνταμ Μπάτεργουορθ,ένας από τους συντάκτες της μελέτης: «Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει στην παρασκευή νέων φαρμάκων που βελτιώνουν την επεξεργασία της HDL-C για την πρόληψη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών».
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent,η μετάλλαξη στο γονίδιο SCARB1 εκτιμάται ότι επηρεάζει έναν στους 1.700 ανθρώπους.
Σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο καθηγητής Μπάτεργουορθ υποστήριξε ότι: «αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που δείχνουν ότι ορισμένοι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης διατρέχουν στην πραγματικότητα υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων». Μίνα Αγγελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα