Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Στο «Πράσινο Ταμείο» εντάχθηκε η ανάπλαση της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας

Στο «Πράσινο Ταμείο» εντάχθηκε το έργο «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα.
Θυμίζεται ότι, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στις 15 Νοεμβρίου 2017, είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση για έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης στο «Πράσινο Ταμείο» του έργου «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας».
Το Σώμα για τη λήψη απόφασης έλαβε υπόψη του το με αριθ. 1223/06-11-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Εισήγηση για την υποβολή πρότασης ένταξης στο “Πράσινο Ταμείο” του έργου “Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας”», που υπέγραφε ο διευθυντής Γιώργος Γκόνης.
Στο έγγραφο της εισήγησης αναφερόταν: «Έχοντας υπ’ όψη: 1. Την υπ’ αρ. 5182/09.10.2017 Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων του Πράσινου Ταμείου στον Άξονα 2 “Αστική Αναζωογόνηση 2017”, Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού

Ισοζυγίου” 2. Το σχετικό Οδηγό Διαχείρισης Χρηματοδοτικού Προγράμματος, εισηγούμαστε τη λήψη σχετικής απόφασης με την οποία: Α. θα παραλαμβάνεται η Τεχνική Μελέτη του έργου “Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας”, όπως αυτή έχει συνταχθεί και θεωρηθεί από την Υπηρεσία μας, Β. θα εγκρίνετε την υποβολή αυτής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και Γ. θα δεσμεύεται ο Δήμος μας ότι θα καλύψει το επιπλέον ποσό που θα απαιτηθεί, πέραν της χρηματοδότησης, με Ίδιους Πόρους του δημοτικού προϋπολογισμού. Σημειώνεται ότι η διασφαλισμένη χρηματοδότηση του Δήμου μας, βάσει πληθυσμιακών χαρακτηριστικών, ανέρχεται στο ποσό των 282.119 ευρώ και οι δύο προτάσεις έργων που δύναται να υποβάλλει μπορούν να ανέρχονται σε προϋπολογισμό 470.198 ευρώ».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε το με αριθ. 1223/06-11-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Τριφυλίας με θέμα «Εισήγηση για την υποβολή πρότασης ένταξης στο “Πράσινο Ταμείο” του έργου “Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας», παρέλαβε την Τεχνική Μελέτη του έργου “Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας”, όπως αυτή έχει συνταχθεί και θεωρηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, ενώ ενέκρινε την υποβολή αυτής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου».
Ο Δήμος Τριφυλίας δεσμεύθηκε, δε, ότι θα καλύψει το επιπλέον ποσό που θα απαιτηθεί, πέραν της χρηματοδότησης, με Ίδιους Πόρους του δημοτικού προϋπολογισμού. Ωστόσο, το έργο «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» περιλαμβάνει και εργασίες οδοποιίας, αλλά η οδοποιία δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη του χρηματοδοτικού προγράμματος, κι αυτό είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση ώστε ξεπεραστεί η «εμπλοκή».
Μάλιστα, ο κ. Κατσίβελας το Μάρτιο είχε επισκεφθεί το «Πράσινο Ταμείο» για να συζητήσει το ζήτημα που είχε ανακύψει, ώστε να αντιμετωπιστεί.
Στα τέλη Μαΐου (24-05-2018) έγινε προένταξη του έργου, κι αυτές τις μέρες η οριστική ένταξή του με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, σύμφωνα με τον κ. Κατσίβελα. tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα