Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

«Μαϊμού» ιερείς πάντρεψαν πάνω από 50 ζευγάρια - Ήθελαν να χωρίσουν και έμαθαν ότι δεν παντρεύτηκαν ποτέ!

Ιερείς «μαϊμού» στην Βαρυμπόμπη πάντρεψαν τα προηγούμενα χρόνια πάνω από 50 ζευγάρια, με τους γάμους να θεωρούνται άκυροι ενώ τώρα θα πρέπει να νομιμοποιηθούν δια της δικαστικής οδού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν κάποια από τα ζευγάρια αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Μάζευαν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και τότε έμαθαν ότι οι γάμοι τους είναι άκυροι.
Μπορεί ο γάμος να είχε δηλωθεί στον δήμο αλλά σύμφωνα με την Εκκλησία οι γάμοι δεν είχαν τελεστεί! Και αυτό γιατί, όπως ενημερώθηκαν οι δικηγόροι, οι τρεις ιερείς που τους τελούσαν δεν είχαν την βούλα της επίσημης Εκκλησίας. Μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυτεί από τα καθήκοντα του και είχε βρεθεί στη συνέχεια

ενώπιον της Δικαιοσύνης και είχε καταδικαστεί για απάτη.
«Το πρόβλημα όπως πληροφορήθηκα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν το 2010», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο μητροπολίτης Αθηναγόρας που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2010 στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Πλέον ο μόνος τρόπος να νομιμοποιηθούν οι συγκεκριμένοι γάμοι είναι μέσω δικαστικής οδού. «Οι γάμοι αυτοί μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση» σημειώνει ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα