Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ενίσχυση με τομογράφο οπτικής συνοχής τελευταίας τεχνολογίας

Ένα ακόμη ιατρικό μηχάνημα για τις ανάγκες της Οφθαλμολογικής Κλινικής παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του ενταγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΠΔΕ 2017. Πρόκειται για ένα νέο σύγχρονο τομογράφο οπτικής συνοχής (OCT) τελευταίας τεχνολογίας.
Σύμφωνα με το διευθυντή της Κλινικής, Σοραρούφ Αλέσιο, με το νέο μηχάνημα θα υπάρχει η δυνατότητα για την εκτέλεση της εξέτασης ΑΓΓΕΙΟ-OCT στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Η εν λόγω είναι μια εξέλιξη της Οπτικής Τομογραφίας (OCT στα αγγλικά), με την οποία είναι δυνατή η απεικόνιση του εσωτερικού μέρους του οφθαλμού που λέγεται αμφιβληστροειδής και ειδικά το μέρος γνωστό ως ωχρά. Επιτρέπει, δε, τη διάγνωση και την παρακολούθηση σοβαρών παθήσεων γνωστές ως ωχροπάθειες, όπως και άλλες παθήσεις του οφθαλμού, π.χ. το γλαύκωμα.
Η ΑΓΓΕΙΟ – OCT επιτρέπει την απεικόνιση της ροής του αίματος στην περιοχή της ωχράς και του οπτικού νεύρου, ενώ είναι μια μη επεμβατική διαδικασία (δε χρειάζονται ενέσεις) που αντικαθιστά σε πολλά περιστατικά την προηγούμενη φλουοροαγγειογραφία, η οποία

αντίθετα χρειάζεται μια ενδοφλέβια ένεση ειδικού υγρού, η οποία μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Οι δε ασθενείς που εξετάζονται χρειάζεται μόνο να παρακολουθήσουν ένα φωτεινό στόχο που φαίνεται στο μηχάνημα.
Πλέον οι πολίτες της Μεσσηνίας θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εξέτασης στο νοσοκομείο, για την οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα έπρεπε να μεταβούν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.
Να σημειωθεί πως η εν λόγω εξέταση καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το Ν. 3458/2016 και παρέχεται δωρεάν, σε αντίθεση με το παρελθόν που οι πολίτες κατέβαλαν το σύνολο του κόστους. Μόνη υποχρέωση είναι οι ασθενείς να έχουν φροντίσει να έχουν ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από το θεράποντα ιατρό τους.
Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες από την 1η Οκτωβρίου και η εξέταση θα διενεργείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη με ραντεβού μέσω της υπηρεσίας 14500.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 27213 63691 έως 693. tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα