Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Π. Τατούλης: «Ολοκληρώνεται το έργο στο λιμάνι Κυπαρισσίας»


Στόχος η επέκταση λιμενοβραχίονα, η εκβάθυνση και η δημιουργία μαρίνας
«Ολοκληρώνεται το έργο στο λιμάνι Κυπαρισσίας. Στόχος η επέκταση λιμενοβραχίονα, η εκβάθυνση και η δημιουργία μαρίνας», τόνισε χθες, έπειτα από αυτοψία στο εν λόγω έργο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Αφού είδε την πρόοδο των εργασιών και μίλησε με υπευθύνους της αναδόχου εταιρείας, ο κ. Τατούλης είπε ότι «ήρθαμε εδώ στο μεγάλο έργο της Κυπαρισσίας που τώρα είναι το λιμάνι. Η πρόοδος των εργασιών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Θεωρώ ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν.
Ήρθαμε, όμως, εδώ μαζί με τους συνεργάτες μου, αλλά και με τον κ. δήμαρχο, κυρίως για να δούμε – και με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου –τι επιπλέον εργασίες απαιτούνται,

οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη, προκειμένου αυτό το έργο-στολίδι της Κυπαρισσίας, αλλά και όλης της Τριφυλίας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, να ολοκληρωθεί κατ’ άψογο τρόπο, ώστε ν’ αποκτήσει λειτουργικότητα και ασφάλεια. Στις προβλέψεις μας είναι να γίνουν και κάποιες επιπλέον εργασίες, οι οποίες θα έχουν κυρίως να κάνουν με τη θωράκιση του παλιού βραχίονα, του παλιού λιμανιού, το οποίο βέβαια έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, με την επιπλέον ενίσχυση του υφιστάμενου έργου. Σε λίγο θα είναι εδώ η μελετητική μας ομάδα με τις τεχνικές μας υπηρεσίες για να αρχίσουμε να μελετάμε την επέκταση στο άκρον του βραχίονα, του λιμενοβραχίονα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου απόδοση υπηρεσιών.

Η σκέψη μας είναι να γίνει μια επέκταση περίπου στα 70 μ., είναι ένα έργο δαπανηρό, ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια, αλλά θα το μελετήσουμε. Θα αδράξουμε της οποιαδήποτε ευκαιρίας μας δίνουν οι δυνατότητές μας και η εργατικότητά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιπλέον χρηματοδότηση.

Όπως, όμως, κατά καιρούς έχουμε πει, ήδη έχουμε μια αρχική, πρώιμη μελέτη για την εκβάθυνση του λιμανιού, ώστε να γίνει προσιτός ο χώρος και για υπηρεσίες υψηλότερου ρίσκου και υψηλότερου κινδύνου. Ταυτόχρονα, μελετάμε με τον κ. δήμαρχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας. Κατά την ταπεινή μας άποψη, όταν θα ολοκληρωθεί, θα εξιτάρει το ενδιαφέρον του τουριστικού προϊόντος και θα δημιουργήσει πλέον σταθερές δομές για το τουριστικό προϊόν».

Ακολούθως, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του με τον περιφερειάρχη, αλλά επειδή ήξερε, όπως είπε, την κοπιώδη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, ήταν σίγουρος ότι θα έφταναν στην υλοποίηση των έργων. Γι’ αυτό έκανε υπομονή για όσα λέγονταν και όσους αμφισβητούσαν.

Δηλώσεις έκαναν, επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Άγγελος Χρονάς και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.
Του Ηλία Γιαννόπουλου













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα