Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Δεσμεύτηκαν 14 φορτία με ακατάλληλα οπωροκηπευτικά

Στη δέσμευση 14 φορτίων με οπωροκηπευτικά λόγω μη συμμρφώσεων με την κείμενη νομοθεσία, προχώρησε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκου Αντώνογλου, κατά το χρονικό διάστημα από 19/11/2018 μέχρι και 6/12/2018, πραγματοποιήθκαν συνολικά 66 έλεγχοι σε φορτία νωπών οπωροκηπευτικών κατά το στάδιο της διακίνησης.
Οι ανωτέρω έλεγχοι ήταν στοχευμένοι και πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου και σε συνεργασία με την Τροχαία

Ιωαννίνων και την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Από τα 66 φορτία νωπών οπωροκηπευτικών που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκαν σε 14 φορτία μη συμμορφώσεις με την κείμενη νομοθεσία. Οι μη συμμορφώσεις αφορούσαν κυρίως σε έλλειψη της προβλεπόμενης επισήμανσης των μέσων συσκευασίας, μη κατάλληλα μέσα συσκευασίας, καθώς και μη υποβολή των προβλεπόμενων αναγγελιών στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών για εξαγωγή/ενδοκοινοτική διακίνηση των προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα