Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ριζοσπαστικές προτάσεις για μειώσεις στα δημοτικά τέλη από τον Θ. Μπρεδήμα


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Προτάσεις για μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης κατάθεσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Όπως υπογράμμισε, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο Δήμο Καλαμάτας είναι δραματικές για τους δημότες και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να λάβει ουσιαστικά και θαρραλέα μέτρα για την ανακούφισή τους. «Με ένα συσσίτιο και τη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, παρά τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες των εθελοντών, δε λύνονται τα προβλήματα. Θα πρέπει να συμπαρασταθούμε στους δημότες με αποφασιστικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει το 2013 σε μείωση των τελών, σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 50% έως και 100%. Περαιτέρω, τόνισε ότι και η κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ επιτρέπει τη μείωση της τιμής του νερού στα οικιακά τιμολόγια κατά 20% έως 25% και σε κάποιες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ακόμα περισσότερο.

Επίσης, στην πρότασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» επανέφερε στο προσκήνιο μια προεκλογική δέσμευση της παράταξής του, αλλά και στη συνέχεια πρότασή του προς τη Δημοτική Αρχή. Κι αυτή είναι η απαλλαγή κατά 100% από τα δημοτικά τέλη την τριετία 2013-2015 για τους νέους επαγγελματίες, για τις πολύτεκνες οικογένειες (με εισοδηματικά κριτήρια) και τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά και μείωση κατά 50% στα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, στις τρίτεκνες οικογένειες (με εισοδηματικά κριτήρια) και στις μονογονεϊκές οικογένειες.

Επιπρόσθετα, πρότεινε απαλλαγή κατά 50% από τα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου, για τα καταστήματα που έχουν μείωση εσόδων και κερδών πάνω από 30%, ενώ για τα εκατέρωθεν της Αριστομένους πάσης φύσεως καταστήματα ζήτησε απαλλαγή κατά 100% για δύο χρόνια, λόγω των επιπτώσεων από τα εκτελούμενα έργα ανάπλασης της πλατείας.

«Με τα προτεινόμενα μέτρα απαλλάσσονται από την καταβολή τελών όλες οι ευπαθείς και αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ενώ διασφαλίζουμε τα απαραίτητα έσοδα για τη λειτουργία του Δήμου.

Δεδομένης της κατάστασης, καλούμε το δήμαρχο να ανταποκριθεί και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, φέρνοντας προς συζήτηση το θέμα το συντομότερο δυνατό στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα