Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Τον δρόμο της έκδοσης πήρε η προκήρυξη για τις μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ

ΑΣΕΠ: Τον δρόμο της προκήρυξης παίρνουν οι μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ έπειτα από 12 χρόνια. Η προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2019
Ειδικότερα ήδη εγκρίθηκαν 152 νέες μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και η σχετική ΄γκριση έχει πάρει το δρόμο προς την Ανεξάρτητη Αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news θα ζητηθεί προσωπικό μίας, μόνο, ειδικότητας: Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών. Στα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα αναμένεται να είναι η γνώση χειρισμού Η/Υ,σε βασικό επίπεδο. Όσοι διαθέτουν γνώση ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακά, δεύτερο τίτλο σπουδών κτλ, θα μοριοδοτήθούν με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης, που ισχύουν για κάθε κατηγορία. Οι 152 θέσεις που κατανέμονται ως εξής: 60 ΠΕ, 32 ΤΕ και

60 ΔΕ
Για την αναγκαιότητα αυτών των προσλήψεων είχαν μιλήσει πρόσφατα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ τα οποία έχουν εξελιχθεί σε θεσμό ιδιαίτερα δημοφιλή στους πολίτες αλλά και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο διαγωνισμός για τα ΚΕΠ περιλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες μαζί με εκείνες των δήμων και των άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου που αποψιλώθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης ενώ αντίστοιχες αναφορές έκανε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε πρόσφατη συνάντηση με την ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΣΕ-ΚΕΠ).
Οπως είναι εμφανές, όλες οι προσλήψεις θα γίνουν από έναν και μοναδικό κλάδο, εκείνον της Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) ο οποίος συναντάται μόνον στα ΚΕΠ.
Οπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι θα θεωρηθούν υποψήφιοι για τις θέσεις πτυχιούχοι όλων των πτυχίων και των διπλωμάτων κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Εκπαίδευση Οσοι επιλεγούν αναμένεται να περάσουν από μια διαδικασία εκπαίδευσης πάνω στα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της στις 28 Νοεμβρίου 2018, η ομοσπονδία των εργαζομένων ζητούσε να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων θυμίζοντας ότι αυτό αποτελεί «πάγιο αίτημα της ΠΟΣΕΚΕΠ από το 2007, που εκδόθηκε η δεύτερη και τελευταία προκήρυξη πλήρωσης θέσεων του κλάδου ΔΥΠ για τα ΚΕΠ».
Στην ανακοίνωση εκείνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
Το αίτημα για κάλυψη αναγκών των δήμων με νέο μόνιμο και έμπειρο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους, «δεν ικανοποιήθηκε ποτέ στους χαλεπούς καιρούς των μνημονιακών ετών που προηγήθηκαν, παρά τη διαπιστωμένη μείωση του προσωπικού του κλάδου και αύξηση του όγκου εργασιών και των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ».
Θέματα μείζονος σημασίας αποτελούν πλέον: ο αριθμός των θέσεων του κλάδου ΔΥΠ που θα προκηρυχθούν το 2019 και η εμπειρία σε θέματα ΚΕΠ που θα πρέπει να διαθέτει το νέο προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση στα καθήκοντά του, την οποία σημειωτέον διαθέτουν εκατοντάδες πρώην συμβασιούχοι των ΚΕΠ, στους οποίους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να στελεχώσουν μόνιμα τις υπηρεσίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα