Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

ΛΑΕ: Τα "κίτρινα γιλέκα" δείχνουν τον δρόμο

«Αποτελεί πρόκληση αλλά και απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας, να συνεχίζεται η τρομακτική υπερφορολόγηση στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο αγροτικό πετρέλαιο, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τα υπερπλεονάσματα» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ, ζητώντας τη μείωση των φόρων.
Όπως τονίζει, «τα τρία μνημόνια "εκτόξευσαν" τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης: Στο πετρέλαιο θέρμανσης 1.344 % (από τα 21 Euro/χιλιόλιτρο που ήταν το 2009 στα 280 Euro/χιλιόλιτρο σήμερα). Αποτέλεσμα της τρομακτικής αυτής αύξησης είναι να έχει μετατραπεί το δικαίωμα στη θέρμανση σε είδος πολυτελείας για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά».
Η ΛΑΕ παραθέτει τις αυξήσεις σημειώνοντας:
Στο αγροτικό πετρέλαιο 400%, στην αμόλυβδη βενζίνη 149%, στο υγραέριο 117%, στο πετρέλαιο κίνησης 41% και στον ΦΠΑ στο 24%.
«Οι τρομακτικές αυξήσεις αυτές μειώνουν καθημερινά το λαϊκό εισόδημα για να αποπληρώνεται ένα άδικο και ουσιαστικά παράνομο δημόσιο χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός. Ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης πάνω από 20% σε σχέση με πέρυσι, λόγω και της αύξησης των διεθνών τιμών, το καθιστά απλησίαστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών. Η ΛΑΕ τονίζει ότι πρέπει να καταργηθούν τώρα όλες αυτές οι τρομακτικές μνημονιακές αυξήσεις των Ειδικών Φόρων σε όλα τα πετρελαιοειδή και να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009. Ιδιαίτερα επιτακτικό είναι να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης», επισημαίνει.
«Απαιτούμε να μειωθεί τώρα ο ΕΦΚ από τα 280 Euro/χιλιόλιτρο στα 21Euro/χιλιόλιτρο. Δηλαδή, να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν το 2009.
- Να μειωθεί σημαντικά ο ΦΠΑ και να "κατέβει" στον χαμηλό συντελεστή.
- Να μειωθεί δραστικά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και
- Να επανέλθει το επίδομα θέρμανσης στα 0,25 ευρώ το λίτρο», προσθέτει η Λαϊκή Ενότητα.
«Οι Γάλλοι και οι Βούλγαροι πολίτες δείχνουν τον δρόμο του αγώνα. Η εξέγερση των "κίτρινων γιλέκων" στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γαλλία, δείχνει τον δρόμο για μια μεγάλη κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα, την ακρίβεια και την επιτροπεία των Βρυξελλών και της τρόικα. Θα τους ακολουθήσουμε ή θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να μας κλέβουν το υστέρημα μας; Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι μόνο μια μεγάλη παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να ανατρέψει τη λιτότητα την υπερφορολόγηση και τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζονται και να ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο και τον λαό» καταλήγει η ΛΑΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα