Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

«Βουνό» οι φάκελοι υποψήφιων οδηγών που περιμένουν τη λήξη της αποχής των εξεταστών

Συνεχίζουν την αποχή τους οι εξεταστές οδήγησης υποψήφιων οδηγών, κηρύσσοντας επαναλαμβανόμενες 5νθήμερες κινητοποιήσεις. Οι φάκελοι των υποψηφίων στη Μεσσηνία που έχουν ετοιμασθεί για να δώσουν εξετάσεις πληθαίνουν συνεχώς, ενώ καθημερινά ηλικιωμένοι οδηγοί μεταβαίνουν στη Διεύθυνση Μεταφορών, προκειμένου να προμηθευτούν τα σημειώματα παράτασης της άδειας οδήγησης που κατέχουν και έχει ήδη λήξει.
Αυτή τη φορά η αποχή διαρκεί έως και αύριο, όμως θεωρείται σίγουρο ότι η Ομοσπονδία τους θα κηρύξει και νέα, η οποία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.
Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι εξεταστές, ακόμα δεν έχει γίνει καμία κίνηση από το υπουργείο για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα από τις εξετάσεις που έχουν

διενεργήσει από το Μάιο.
Μάλιστα, αυτή τη φορά στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι οι όποιες αποφάσεις περιφερειαρχών για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας, όχι μόνο δεν επιλύουν τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά επιφορτίζουν υπαλλήλους και υπηρεσίες με νέα.
Οι εξεταστές με την αποχή τους διεκδικούν:
-Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης
-Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους υπαλλήλους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων
-Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).
Β.Β. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα