Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

34 χρόνια στο ληστή που έβγαζε τα κλοπιμαία από τη χώρα σε τενεκέδες με λάδι

Ένοχος για βίαιες ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων στη Τριφυλία
Μπορεί η ποινή του να μειώθηκε κατά 25 χρόνια, αφού είχε καταδικασθεί σε 59 χρόνια κάθειρξης και χθες σε 34, όμως τα εκτιτέα χρόνια και στις δύο περιπτώσεις είναι 25. Ο λόγος για ένα μικροκαμωμένο αλλοδαπό, ο οποίος χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας καταδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό για τέσσερις βίαιες ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων στην Τριφυλία. Μαζί, δε, με τους συνεργούς του έστελνε τα κλοπιμαία στην Αλβανία μέσω του ΚΤΕΛ, κρυμμένα σε δοχεία με λάδι.
Το δικαστήριο, εκτός από την ποινή, αποφάσισε την απέλασή του μετά την έκτισή της και την απαγόρευση επανεισόδου στην χώρα για 10 χρόνια
Βία
Ζευγάρι που είχε πέσει θύμα των ληστών είχε περιγράψει ότι μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα δύο άτομα με μάσκα. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι και το έβαλε στο λαιμό του άντρα ζητώντας χρήματα. Πήραν χρήματα, κοσμήματα και κάποια ασημικά, ενώ η Αστυνομία τα βρήκε όλα στα δοχεία με το λάδι. Αυτά ήταν και τα μόνα κλοπιμαία που

βρέθηκαν.
Στις 5 Μαρτίου του 2012, βράδυ, μπήκε από το παράθυρο της κουζίνας σε σπίτι ηλικιωμένης ο μικροκαμωμένος κατηγορούμενος, άνοιξε την πόρτα και εισήλθαν άλλοι δύο. Τη χτύπησαν στην πλάτη και την ξύπνησαν, ενώ ήρθε κι ένας δεύτερος με μαχαίρι. Οι δύο φορούσαν καπελάκι, ενώ αυτός που κρατούσε το μαχαίρι κουκούλα. Της ζητούσαν χρήματα, ενώ της πήραν και το ρολόι του άντρα της, ο οποίος είχε πεθάνει και το φυλούσε ως ενθύμιο. Πήραν, επίσης, 1.000 ευρώ κι ένα χρυσό δαχτυλίδι. Φεύγοντας της έκοψαν το τηλέφωνο, ενώ όση ώρα ήταν εκεί της έλεγαν να μη μιλάει, γιατί αυτός που έχει το μαχαίρι είναι κακός.
Σε λαδούσες
Ένα δεύτερο ζευγάρι που είχε πέσει θύμα των ληστών έχει αναφέρει ότι τους χτύπησαν πολύ, διότι έτυχε εκείνο το βράδυ να μην έχουν στο σπίτι σχεδόν καθόλου χρήματα. Και σε αυτή την περίπτωση ο κατηγορούμενος είχε μπει από το παραθυράκι της κουζίνας και είχε ανοίξει στους δύο συνεργούς του.
Το Δεκέμβριο του 2011 οι ληστές μπήκαν σε σπίτι άλλου ζευγαριού. Πήραν κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας 7.000 ευρώ, ενώ οι ληστές έμειναν εκεί κοντά στη μία ώρα. Μάλιστα, είχαν και το θράσος να καθίσουν στην κουζίνα του ζευγαριού και να φάνε.
Αστυνομικός κατέθεσε ότι τέλος του 2011 – αρχές του 2012 είχαν ληστείες με την ίδια μέθοδο σε περιοχές της Τριφυλίας και γι’ αυτό συγκροτήθηκε ειδική αστυνομική ομάδα. Προχώρησαν ακόμη σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου των κλεμμένων συσκευών κινητών τηλεφώνων. Σε δύο από αυτές διαπίστωσαν ότι είχαν ενεργοποιηθεί άλλοι αριθμοί που επικοινωνούσαν μεταξύ τους.
Στις 12 Μαρτίου του 2012 έφτασε στην υπηρεσία τους η πληροφορία ότι στο δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα αλλοδαπός περιμένει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να φύγει με δοχεία λαδιού, όπου έχει κλοπιμαία. Οι αστυνομικοί βρήκαν όντως τον κατηγορούμενο, ενώ από το λεωφορείο κατέβηκε ένας 36χρονος ομοεθνής του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα από τα δύο κλεμμένα τηλέφωνα.   Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα