Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

39 χρόνια κάθειρξης σε τρεις αδίστακτους Ρομά ληστές

Αδίστακτοι ήταν οι τρεις ληστές Ρομά που καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό χθες, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας να μην τους μειώνει ούτε μια ημέρα την ποινή που τους είχε επιβάλει το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Κρίθηκαν ένοχοι για δύο ληστείες, άσκηση σωματικής βίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδικάσθηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξης έκαστος και 1.000 ευρώ πρόστιμο.
Σε 82χρονο
Το πρώτο θύμα ήταν ένας 82χρονος. Ανήμερα του Ευαγγελισμού, στις 25 Μαρτίου 2017, ήταν στο σπίτι του στου Φίλια του Δήμου Οιχαλίας και περίπου στις 9.00 το βράδυ ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση. Νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κάποιος του είχε χτυπήσει την πόρτα, αλλά όταν άνοιξε δεν είδε κανέναν, ενώ επτά ημέρες πριν είχε δει ένα μαύρο αυτοκίνητο, όπως αυτό που είχαν

οι τρεις κατηγορούμενοι, να περνάει έξω από το σπίτι του σαν να παρακολουθεί κάτι.
Το βράδυ εκείνο, στις 25 Μαρτίου, χτύπησε η πόρτα και όταν άνοιξε είδε τον έναν κατηγορούμενο, ο οποίος τον ρώτησε αν ξέρει πού μένει κάποιος. Του απάντησε ότι δεν ξέρει κανέναν με αυτό το όνομα και τότε εμφανίστηκε ο δεύτερος, τον έσπρωξαν, τον πέταξαν κάτω και του έβγαλαν τα γυαλιά. Ο πρώτος τον έπιασε από το λαιμό και του έβαλε ένα μαχαίρι, λέγοντάς του: «Εμείς καλοί Πακιστάν, θέλουμε τα λεφτά και τα χρυσά». Όταν τους είπε ότι δεν έχει, τον βάρεσαν με δύο δυνατές μπουνιές στα πλευρά και άρχισαν να διαλύουν το σπίτι για να βρουν λεφτά και χρυσαφικά.
Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον δέσουν με ένα μπουφάν και όταν δεν τα κατάφεραν, είπε ο ένας στον άλλον να τον πάνε «στα χωράφια να τον καθαρίσουν και να τον φάνε τα σκυλιά».
Τον έβγαλαν από το σπίτι και τον ρώτησαν ποιος μένει στο διπλανό σπίτι (που ήταν της κόρης του). Τους απάντησε «κανένας» και του ζήτησαν να το ανοίξει. Όταν είπε ότι δεν είχε κλειδιά, του απάντησαν ότι δεν πειράζει, καθώς θα το ανοίξουν αυτοί. Τότε αναγκάστηκε να τους ανοίξει για να μην κάνουν άλλες ζημιές. Μάλιστα, για να σταματήσουν τις ζημιές ο 82χρονος τους είπε ότι υπάρχει ένα ευρώ πάνω στο κομοδίνο του. Οι κατηγορούμενοι ήταν τόσο αδίστακτοι που πήραν το ευρώ, αλλά και δύο πακέτα λουκάνικα που είχε στο ψυγείο. Επίσης, πήραν το ρολόι του, το κινητό του τηλέφωνο και φεύγοντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
Το ίδιο βράδυ
Το ίδιο βράδυ, 45 λεπτά μετά, οι τσιγγάνοι λήστεψαν και μια 70χρονη αλλοδαπή, η οποία έμενε σε αγροικία στη Μεσσήνη. Όπως κατέθεσε, το μεσημέρι εκείνης της ημέρας είχε δει το χαρακτηριστικό μαύρο αυτοκίνητο των κατηγορουμένων και δύο από αυτούς έξω από την ιδιοκτησία της. Όταν τους ρώτησε τι κάνουν εκεί, της απάντησαν «κλαίμε τη μοίρα μας». Όταν δε την είδαν να παίρνει τηλέφωνο, έφυγαν.
Το βράδυ, όμως, την ώρα που έβλεπε τηλεόραση άκουσε δυνατό θόρυβο και είδε τους τρεις κατηγορουμένους να σπάνε το παράθυρο της πόρτας με ένα λοστό και να μπαίνουν. Της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και την απείλησαν. Της πήραν μια αλυσίδα με σταυρό από το λαιμό και απέσπασαν με τη βία τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν. Τη χτύπησαν με γροθιές στα πλευρά, πήραν το κινητό της τηλέφωνο, ενώ στο κρεβάτι της βρήκαν έναν μπαλτά και τη χτύπησαν ελαφρά με τη μεριά του ξύλου στο χέρι. Φεύγοντας πήραν το… τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και τα κλειδιά του σπιτιού.
Στις απολογίες τους, ο πρώτος κατηγορούμενος είπε ότι όλα έγιναν επειδή κάνει χρήση ναρκωτικών. Παραδέχτηκε τις ληστείες, αλλά αρνήθηκε ότι χτύπησαν τα θύματά τους.
Ο δεύτερος αρνήθηκε εντελώς τη συμμετοχή του στις ληστείες, λέγοντας ότι δεν τον έχει αναγνωρίσει κανένας, ενώ ο τρίτος παραδέχθηκε ότι με τον πρώτο έκαναν τη ληστεία στου Φίλια, αλλά όχι στη Μεσσήνη.
Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα