Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές το Σάββατο

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία ευχαρίστησε την Ιταλία και την Ισπανία για την αποστολή εναέριων μέσων για τη φωτιά στην Εύβοια, προειδοποιεί ότι και σήμερα, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Αναλυτικά, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και στα Νησιά του Ιονίου.

© Παρέχεται από: FREED Information Technology Networks S.A. fire

Η ΓΓΠΠ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Την ίδια στιγμή, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. mns

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα