Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Μετέφεραν 13.040 φιάλες λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία και συνελήφθησαν κοντά στο Βελεστίνο


Μετέφεραν χιλιάδες φιάλες με αλκοολούχα ποτά, ορισμένα από τα οποία νοθευμένα, με νταλίκα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο ύψος του Βελεστίνου, δύο Έλληνες (ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση) τον Μάρτιο του 2015 και χθες κάθισαν στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.
Κατηγορούνταν για πλαστογραφία μετά χρήσης σε βαθμό κακουργήματος, λαθρεμπορία σε βαθμό πλημμελήματος, οπλοκατοχή και παράβαση του υγειονομικού κανονισμού, γιατί ορισμένα από τα ποτά ήταν νοθευμένα. Είχαν συλληφθεί στις 5 Μαρτίου του 2015, πρωινές ώρες, με τον έναν εκ των δύο, 42 χρόνων, να οδηγεί ένα ΙΧ αυτοκίνητο τύπου βαν λευκού χρώματος ως προπομπός και ο δεύτερος, 48 χρόνων, να οδηγεί μια νταλίκα μάρκας «Σκάνια», κόκκινου χρώματος, με το εμπόρευμα. Μετέφεραν 13.040 φιάλες με αλκοολούχα ποτά, όπως ουίσκι, βότκα, τεκίλα, τζιν.
Χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τους έκρινε ένοχους και σε δεύτερο

βαθμό και τους επέβαλε, στον μεν 48χρονο οδηγό της νταλίκας, συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 7 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, στον δε 42χρονο οδηγό του ΙΧ προπομπού, συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και ενός μήνα, με τριετή αναστολή υπό όρους, της μη εξόδου από τη χώρα και της επιτήρησής του από κοινωνικό επιμελητή.
Οι δύο κατηγορούμενοι, που ζουν στην Αθήνα και μετέφεραν τα ποτά από τη Βουλγαρία, αρνήθηκαν διά των πληρεξουσίων δικηγόρων τους τις κατηγορίες και υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι τα ποτά ήταν νόμιμα και απλά έκαναν τη μεταφορά από τη Βουλγαρία, όπου τους είχαν ενημερώσει πως η χώρα βρίσκεται μαζί με την Ελλάδα στην τελωνειακή ένωση.
Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε επιβάλει στον 48χρονο οδηγό της νταλίκας, που έφερε βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 7 μηνών και στον 42χρονο οδηγό του οχήματος προπομπός συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα.
Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούσαν τις 124.000 ευρώ…
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες είχαν εμπλοκή και παλαιότερα σε παρόμοια υπόθεση.
Σημειώνεται ότι οι φιάλες με τα λαθραία ποτά ήταν επιμελώς κρυμμένες μεταξύ άλλων προϊόντων (ειδών διατροφής), οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ένσημη φορολογική ταινία, ενώ ένα κινητό τηλέφωνο ήταν συνδεδεμένο με φορητή μπαταρία και τοποθετημένο στα λαθραία προϊόντα, με σκοπό τον έλεγχο της θέσης του μεταφερόμενου φορτίου…real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα