Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

61χρονη συνελήφθη μπροστά στο… γκισέ για απάτη σε κατάστημα στην Καλαμάτα - Καταζητείται και ο 33χρονος γιος της


Μια 61χρονη γυναίκα συνελήφθη από την Ασφάλεια Καλαμάτας την Τετάρτη στην Τρίπολη όταν πήγε να εισπράξει στην τράπεζα τα 9.200 ευρώ, που την προηγούμενη ημέρα φέρεται ότι αυτή και ο 33χρονος γιος της απέσπασαν εξαπατώντας το λογιστήριο εταιρείας ηλεκτρολογικού υλικού στην Καλαμάτα, στέλνοντας στο email της ένα πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης για μια παραγγελία.
Οπως έγραφε η “Ε” στο χθεσινό φύλλο οι απατεώνες ενώ δεν κατέθεσαν ποτέ αυτά τα χρήματα στο λογαριασμό της εταιρείας, με το τέχνασμα ότι αυτό το ποσό προοριζόταν για άλλη παραγγελία και... μπερδεύτηκαν, ζήτησαν να τους τα επιστρέψουν και έδωσαν έναν λογαριασμό, ο οποίος αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ανήκει στη συλληφθείσα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 33χρονος δραστηριοποιείτο παλιότερα επιχειρηματικά στην Καλαμάτα και τώρα στην Τρίπολη, ενώ μέχρι χθες αναζητείτο. Επίσης, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν και ενδεχόμενη εμπλοκή τρίτου προσώπου.
Η 61χρονη συλληφθείσα και ο γιος της κατηγορούνται επίσης ότι από 6 έως 10 Δεκεμβρίου διέπραξαν ακόμα μια απάτη σε βάρος επιχείρησης στη Ζάκυνθο με τον ίδιο τρόπο, καθώς και για δύο ακόμη απόπειρες εξαπάτησης επιχειρήσεων στον Μελιγαλά και τη Σπάρτη.
ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ
Eν τω μεταξύ, μετά τη δημοσίευση της “Ε” για αετονύχηδες οι οποίοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν εμπόρους με ψεύτικες καταθέσεις (θυμίζουμε ότι σχετική προειδοποίηση ανάρτησε στη σελίδα του και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας), δύο ακόμη επαγγελματίες κατήγγειλαν ότι πήγαν να εξαπατηθούν με παρόμοιο τρόπο από απατεώνες.
Στη μία περίπτωση πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος εμπορεύεται οικοδομικά υλικά. Πριν τρεις εβδομάδες δέχτηκε τηλεφώνημα για μια παραγγελία αξίας 5.300 ευρώ. Οι απατεώνες μάλιστα έσπευσαν να καταθέσουν τα χρήματα αυτά στέλνοντας πλαστό πιστοποιητικό, ενώ εγγυήθηκαν ότι θα κατέβαιναν την επομένη από τον Πειραιά στην Καλαμάτα, όπου είπαν πως εδρεύει η επιχείρησή τους, για να παραλάβουν τα υλικά. Αυτή η... βιασύνη τους προβλημάτισε τον Καλαματιανό επιχειρηματία, ο οποίος έψαξε να βρει την εταιρεία και ανακάλυψε πως πράγματι υπάρχει. Δεν άργησαν όμως να επικοινωνήσουν και πάλι μαζί του, λέγοντάς του ότι κατά λάθος κατέθεσαν 9.300 ευρώ στο λογαριασμό του και να τους επιστρέψει τα 4.000 ευρώ. Ομως, αυτός απάντησε ότι δεν πρόκειται να τους επιστρέψει χρήματα αν δεν φανούν στο λογαριασμό του, γλιτώνοντας την εξαπάτηση, ενώ το κατήγγειλε και στην Αστυνομία.
ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στην άλλη περίπτωση, πριν από μία εβδομάδα, ενόχλησαν επιχειρηματία ο οποίος εμπορεύεται μπαταρίες. Ενας άνδρας τού συστήθηκε στο τηλέφωνο ως υπεύθυνος αθηναϊκής εταιρείας, που υποτίθεται ότι ανέλαβε στην Καλαμάτα ένα κατασκευαστικό έργο και του ζήτησε προσφορά για μπαταρίες μηχανημάτων. Κατέληξαν λοιπόν στην παραγγελία 12 μπαταριών για ποσό 2.190 ευρώ και ο απατεώνας έστειλε το καταθετήριο της τράπεζας στο email του Καλαματιανού εμπόρου. Δεν άργησε όμως να πάρει τηλέφωνο και να πει ότι μετέφερε κατά λάθος στο λογαριασμό του υποψήφιου θύματός του 5.190 ευρώ, ζητώντας να του επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα. Ο επιχειρηματίας βέβαια δεν έκανε καμία κίνηση πριν ελέγξει, ενώ μετέφερε στο λογαριασμό που του υπέδειξε ο απατεώνας 0,50 ευρώ, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται για απάτη. Με το τέχνασμα αυτό ο Καλαματιανός έμπορος γλίτωσε την εξαπάτηση. Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα