Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται ο “Ετεοκλής”: Νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε και στη Μεσσηνία


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ: ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Νέα επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την πρόγνωση από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν ήδη από τις 2 τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο μέχρι και τις 8 το πρωί, με τα φαινόμενα κατά τόπους έντονα, ενώ η συγκεκριμένη μέρα αναμένεται να είναι καθ’όλη τη διάρκειά της βροχερή, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας οι θυελλώδεις άνεμοι και οι μεγάλες ποσότητες υετού (βροχής), ενώ θα πέσει περαιτέρω η θερμοκρασία. Το σύντομο νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται πως θα κρατήσει μόνο μερικές ώρες, ενώ από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει να υποχωρεί.




Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το νέο κύμα κακοκαιρίας, ο “Ετεοκλής”, αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 13/12. με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.

ΑΠΟ ΤΗ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ

Στο βίντεο προγνωστικών χαρτών που ακολουθεί, διακρίνεται το πολύ ισχυρό και βαθύ (πρωτεύον) βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο συνδέεται με μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12 βρίσκεται στη Μ. Βρετανία. Το χαμηλό αυτό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά και ξεπερνώντας το εμπόδιο των Άλπεων να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 13/12 ένα δευτερεύον βαθύ, ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει την κακοκαιρία “Ετεοκλής”. Επισημαίνεται ότι αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο (διάρκεια σχεδόν 1 ημέρας), εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο όπου και θα εξασθενήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα