Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Δάνεια τ.ΟΕΚ: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις για τα επιδοτούμενα επιτόκια

«Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το αν και πότε θα εφαρμοστούν τα ψηφισθέντα για τα δάνεια ΟΕΚ από κεφάλαια τραπεζών με επιδότηση επιτοκίου». Αυτό τονίζει σε ερώτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης και επισημαίνει:
Παρά τις ήδη ψηφισμένες από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ρυθμίσεις για δανειολήπτες μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο, πρόβλημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει σε έκδοση της απαιτούμενης ΚΥΑ, δυνάμει της οποίας θα καθοριστούν τα κριτήρια ένταξης στην επιδότηση, τα ποσοστά επιδότησης της έντοκης τοκοχρεωλυτικής δόσης, τα μέγιστα ποσά της επιδοτούμενης δόσης, η μέγιστη διάρκεια της επιδότησης ανά κλίμακες οφειλής και κάθε άλλο αναγκαίο διαδικαστικό και λεπτομερειακό ζήτημα για την υλοποίηση της

προβλεπόμενης επιδότησης.
Επειδή, η Κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε για μια ακόμα φορά το κοινωνικό της πρόσωπο με την ρύθμιση των δανείων από τον Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο.
Επειδή, το πρόβλημα αγγίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες εξακολουθούν να οφείλουν και μάλιστα σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του εικοστού πέμπτου άρθρου του Νόμου 4618/2019, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ελάφρυνση των δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο;
2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της ΚΥΑ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Βαρδάκης Σωκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα