Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Σπείρα απατεώνων εξαπατά εμπόρους στην Καλαμάτα


Αετονύχηδες εξαπάτησαν εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού στην Καλαμάτα και στέλνοντας στο email του λογιστηρίου της ένα πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης για δήθεν παραγγελία κατάφεραν να το... εισπράξουν πίσω στο ακέραιο, με τη δικαιολογία πως πήγαινε αλλού.
Με αυτό τον τρόπο οι απατεώνες έγιναν πλουσιότεροι κατά 9.200 ευρώ, χωρίς οι ίδιοι να καταθέσουν ποτέ αυτά τα χρήματα σε λογαριασμό της εταιρείας, ενώ με παρόμοια τεχνάσματα προσπάθησαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον άλλους δύο ή τρεις επαγγελματίες στην Καλαμάτα.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε στην “Ε” η Αστυνομία, ενώ και ο αντιπρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Εγγλέζος απευθύνθηκε στην Ασφάλεια γιατί μέλη του συλλόγου κινδύνευσαν να εξαπατηθούν με αυτό τον τρόπο. Σε επικοινωνία μας μαζί του μετά από σχετική καταγγελία, αλλά και προειδοποίηση του συλλόγου με ανάρτησή του ότι “υπάρχει σπείρα, που εξαπατά τους εμπόρους με ψεύτικες καταθέσεις μέσω των οποίων παίρνουν χρήματα”, ο κ. Εγγλέζος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην Καλαμάτα. Γι’ αυτό, είπε, με την ανάρτηση στη σελίδα τους και ενημερώνοντας σχετικά την Αστυνομία, θέλησαν να επιστήσουν την προσοχή στα μέλη τους, για να μην ανταποκρίνονται σε τηλεφωνήματα από δήθεν γνωστούς τους, οι οποίοι θέλουν να παραγγείλουν εμπόρευμα δίχως πρώτα να ελέγχουν.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ
Οπως περιέγραψε ο Γ. Εγγλέζος, συνάδελφοί του δέχτηκαν τηλεφωνήματα από αγνώστους οι οποίοι προφασίστηκαν ότι είναι γνωστοί τους έμποροι, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε άλλη περιοχή. Με τον... αέρα του ανθρώπου που θέλει να παραγγείλει εμπόρευμα και να πληρώσει αμέσως, ζητούν το λογαριασμό τραπέζης του υποψήφιου θύματός τους, ώστε να καταθέσουν χρήματα για να ετοιμαστεί η παραγγελία. Ο έμπορος λαμβάνει πράγματι ένα πιστοποιητικό κατάθεσης στο email του, το οποίο όμως είναι πλαστό. Οι απατεώνες, πριν περάσει αρκετός χρόνος για να φανεί ότι δεν έγινε ποτέ κατάθεση στα αλήθεια, επικοινωνούν ξανά με το υποψήφιο θύμα τους προσποιούμενοι ότι έβαλαν περισσότερα χρήματα από αυτά τα οποία συμφώνησαν αρχικά ή όπως έγινε με την τετελεσμένη απάτη, κοροϊδεύουν ότι προορίζονταν για άλλη παραγγελία και... μπερδεύτηκαν. Ο έμπορος, αφού ελέγξει και διαπιστώσει ότι πράγματι είναι περισσότερα τα χρήματα τα οποία υποτίθεται πως κατέθεσαν στο λογαριασμό του, “επιστρέφει” το επιπλέον ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδεικνύουν οι απατεώνες. Σε άλλη περίπτωση, το ψεύτικο πιστοποιητικό κατάθεσης το οποίο στέλνουν στο email του υποψήφιου θύματος, αναγράφει άλλα στοιχεία κι έτσι πείθουν ότι... κατέθεσαν εκ παραδρομής τα χρήματα σε λάθος λογαριασμό και ζητάνε ευγενικά να τους τα επιστρέψουν.  Ν.Κ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα