Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Αγώνας δρόμου για τον βιολογικό Γαργαλιάνων


Αγώνας δρόμου πρέπει να γίνει προκειμένου να μην χαθεί η ένταξη και η χρηματοδότηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Μελέτες ωρίμανσης έργων συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων οικισμών Γ’ προτεραιότητας κατά την οδηγία 91/271 ΕΟΚ».
Αυτό προέκυψε κατά τη συζήτηση του θέματος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εκατέρωθεν καταλογισμό ευθυνών μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.
Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε ότι το έργο έχει πολλά προβλήματα καθώς δεν υπάρχουν τα συμβόλαια για να περάσει ο αγωγός και δεν έχει αγοραστεί ακόμη ο χώρος της εγκατάστασης. “Θα δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε και αν μπορούμε να πάρουμε παράταση. Πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταθέσουμε πρόταση, αλλιώς το έργο χάνεται και σε αυτό έχει ευθύνη ο προηγούμενος δήμαρχος και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στόχος είναι να το κερδίσουμε, αν όχι, θα πάνε κατηγορούμενοι γιατί αδιαφόρησαν. Η πρόταση δεν είναι αυτή που πρέπει βάσει του πληθυσμού και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί, ενώ από παντού τα μηνύματα είναι αρνητικά” τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσίβελας υποστήριξε ότι ο δήμος μπορεί να καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση του έργου: “Μπορούμε έτσι να πάρουμε πίστωση χρόνου και να πάρουμε και μεγάλο σκορ στην αξιολόγηση του έργου. Υπάρχει λύση καθώς το έργο θα γίνει με τη διαδικασία της μελέτης κατασκευής και δεν χρειάζεται η κινδυνολογία”. Από εκεί και πέρα σημείωσε πως δεν θα συζητούσαν σήμερα για το έργο αν η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε κάνει όσα δεν έκανε καμία άλλη προηγούμενη. “Χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών και αν χαθεί θα οφείλεται στη σημερινή ολιγωρία” είπε.
Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε πως “αν χαθεί το έργο η ευθύνη θα είναι δική σας, αν προχωρήσει θα οφείλεται σε εμάς”.
Παρουσίαση του επιχειρησιακού προγράμματος, στο οποίο δυνητικός δικαιούχος είναι ο Δήμος Τριφυλίας, έγινε από την Αμαλία Θλιμμένου εξωτερική συνεργάτιδα ΕΕΤΑΑ και μέλος του «Δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των δήμων και φορέων του, ως δυνητικών δικαιούχων του τομέα περιβάλλοντος του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΡΕΑ 2014-2020».
Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαγραλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος ζητώντας εγγυήσεις για την υλοποίηση του έργου αλλά και την αξιοποίηση του παραγόμενου νερού για άρδευση.  Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα