Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Δημόσιο: Εντός εξαμήνου μόνιμη τηλεργασία με στόχο την… τεκνοποίηση

Την θεσμοθέτηση της τηλεργασίας στο Δημόσιο εντός εξαμήνου για «να δοθεί η δυνατότητα στα νέα ζευγάρια των εργαζομένων να τεκνοποιήσουν και να μεγαλώσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους», προανήγγειλε μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Υπάρχει απόλυτη αναγκαιότητα επέκτασης και θεσμοθέτησης της τηλεργασίας. Ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας, που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στα νέα ζευγάρια των εργαζομένων να τεκνοποιήσουν και να μεγαλώσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας που συνδέεται, επίσης, με τη δημογραφική εξέλιξη, θέμα για το οποίο ως υπουργός Εσωτερικών έχω δεσμευτεί ότι τους επόμενους 6 μήνες θα θεσμοθετήσουμε είναι η τηλεργασία. Δεν βιαστήκαμε να το κάνουμε. Το δίμηνο της καραντίνας έγινε πράξη σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος αυτός εργασίας για το ελληνικό δημόσιο, αλλά δεν θέλουμε να το κάνουμε βεβιασμένα. Μελετούμε τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές γύρω από αυτόν τον τομέα,
προκειμένου να εισάγουμε αυτήν την καινοτομία, που πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλει σημαντικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η τηλεργασία θα αφορά κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους που ασκούν διοικητικά καθήκοντα (διοικητικό -οικονομικό), για κάποιες μέρες του έτους.
Να σημειωθεί επίσης, ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων εργαζόταν με τηλεργασία.
Πάντω, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σε σχέση με την τηλεργασία, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ανησυχούν, για το τι μέλλει γενέσθαι σε επόμενη φάση με τους μισθούς αλλά και το ωράριο των υπαλλήλων που εργάζονται με τηλεργασία από το σπίτι τους. Κι αυτό γιατί αφενός:
-Κερδίζουν χρόνο με το να μην προσέρχονται στον τόπο εργασίας τους.
-Έχουν λιγότερα έξοδα.  aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα