Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ψήφος αποδήμων: Κόντρες στη Βουλή μετά την κατάθεση της ρύθμισης με την άρση των περιορισμών


«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο ενός άρθρου για την πλήρη άρση όλων των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων.
Ο Μάκης Βορίδης που ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και θα ξεκινήσει να συζητείται την Πέμπτη, επικαλέστηκε τις δηλώσεις της τομεάρχου Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, που σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας χαρακτήρισε υποτιμητικούς και προσβλητικούς τους περιορισμούς του νόμου που ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση πριν από 1,5 χρόνο.
Με δική του τροπολογία για την ψήφο των αποδήμων απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει, κάνοντας λόγο μέσω του τομεάρχη του Κώστα Ζαχαριάδη για εργαλειοποίηση της ομογένειας από την κυβέρνηση και για απόλυτο τυχοδιωκτισμό, με στόχο η κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα και να δημιουργήσει διχασμό στους Έλληνες του εξωτερικού.
«Αν νομίζετε ότι την ώρα που καταρρέετε στο εσωτερικό θα πιαστείτε από όσους μένουν στο εξωτερικό κάνετε λάθος. Όλοι θα σας μαυρίσουν» είπε ο κ Ζαχαριάδης.
«Τι στενοχωριέστε; Ας μας μαυρίσουν εμάς και ας ψηφίσουν εσάς. Η ζωή είναι απλή, ψηφίστε για την άρση των περιορισμών» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ανειλικρινή στάση και υποκρισία.
«Πριν από 22 μέρες ο κ Μητσοτάκης είχε κάνει σύσκεψη με εκπροσώπους κοινοτήτων της Λ. Αμερικής και ειχε προαναγγείλει ότι θέλει να αλλάξει το νόμο που ψηφίσαμε. Αρα το πραγματικό ερώτημα είναι αν πραγματικά υπονομεύετε την ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου για εργαλειοποιηση της ομογένειας» ανταπάντησε ο κ. Ζαχαριάδης με τον Μάκη Βορίδη να υποστηρίζει ότι ο περσινός νόμος ήταν προϊον συμβιβασμού αλλα δεν είναι η θέση της ΝΔ που εύχεται να βρει την διακομματική συναίνεση για να τον αλλάξει.
Δικαίωση από την απόφαση της κυβέρνησης εξέφρασε η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, επαναφέροντας την προηγούμενη θέση του κόμματος της για άρση όλων των περιορισμών, καλώντας το πολιτικό σύστημα όπως είπε να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια το θέμα.
Για άθλια μεθόδευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία τα κριτήρια για να αποτραπεί η αλλοίωση του εκλογικού σώματος των αποδήμων. «Λαγό της ΝΔ» χαρακτήρισε την Θ. Τζάκρη ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, αναρωτηθείς τι είναι αυτό που έκανε τη ΝΔ να αλλάξει γνώμη από το περσινό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα