Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Γεωργιάδης: Ποιος θα πληρώνει το κόστος των self test σε λιανεμπόριο και εστίαση


Διευκρινίσεις για τα self test με φόντο τη νέα χαλάρωση των μέτρων και το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Βασικό ερώτημα, ποιος θα πληρώνει το κόστος των αυτοδιαγνωστικών τεστ, με δεδομένο ότι θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους του λιανικού εμπορίου, των εστιατορίων και των καφέ.
"Κάποια self test θα τα δίνουμε δωρεάν, κάποια self test μπορεί να χρειαστεί να τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Δηλαδή, εφόσον πάμε στο μοντέλο των δύο self test στο λιανικό εμπόριο, κάτι το οποίο είναι το πιο πιθανό και το πιο ασφαλές, ή στην εστίαση, είναι πιθανό ενδεχόμενο το ένα να το κάνει το κράτος δωρεάν και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή "Live News".
"Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, άρα που κάνει έναν κανονικό και ικανό τζίρο, νομίζω ότι δεν είναι αυτό το κόστος που θα κρίνει την επιχείρηση και εξάλλου μπορεί να μπει στο κόστος της επιχείρησής της. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος αλλά μία επιχείρηση θα μπορούσε να συμβάλλει κι αυτή για μία περίοδο δύο τριών εβδομάδων" πρόσθεσε.
Επεσήμανε μάλιστα ότι τα self test θα τα χρησιμοποιούμε για έναν με έναμιση μήνα ακόμα. "Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι χρήσιμα" σημείωσε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία του κράτους με αυτοδιαγνωστικά τεστ.
Σε ότι αφορά στο πότε θα εκταμιευθούν οι πόροι στήριξης της εστίασης είπε: "Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μαϊου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία".
Πότε σταματά η αποστολή sms στο 13033
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει SMS μετακίνησης για την εστίαση. "Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση" ανέφερε.
Τέλος, γνωστοποίησε, ότι αύριο θα προτείνει στην επιτροπή των ειδικών να επαναλειτουργήσει το click inside στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των malls "γιατί δημιουργείται θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού" και τα κέντρα αισθητικής "που είναι αδικημένα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα