Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Μεσσηνία: Εορτασμός του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως

Με λαμπρότητα αλλά και με τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως, τόσο στους Χριστιάνους όσο και στην Κυπαρισσία.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Κυπαρισσία την Κυριακή το απόγευμα, όπου στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Φέτος λόγω των περιορισμών δεν έγινε λιτανεία, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Παναγιώτης Τσαφαράς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης και Σταματία Αλεξοπούλου.
Χθες το πρωί το επίκεντρο του εορτασμού ήταν οι Χριστιάνοι, όπου στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τον κ. Χρυσόστομο. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Μαρία Παναγοπούλου και Σωτήρης Μπακούρος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, ενώ ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης είχε παραβρεθεί την παραμονή στον εσπερινό.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα