Στις αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται για περιπτώσεις φαρμακοποιών που αναρτούν ψευδή αποτελέσματα rapid test αναφέρθηκε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.
«Για τους φαρμακοποιούς ή άλλες παρόμοιες ειδικότητες που έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να διενεργούν rapid, όσοι για 10, 20, 100 ευρώ σκέφτονται ότι μπορούν να παίζουν με τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία, οι ποινές θα φτάσουν εκτός από τις ποινικές κυρώσεις και σε ανακλήσεις αδειών λειτουργίας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο κ. Μπίνης.
«Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους που δεν θέλουν να επιβαρύνονται με το κόστος των rapid test, έχουμε δύο δικλείδες ασφαλείας. Έχουμε την βάση των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων και την ενιαία αρχή πληρωμής. Από το γραφείο μας έχουμε 3 άτομα μαζί με το ΥΠΕΣ και παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο ποιοι έχουν υποχρέωση προσκόμισης rapid test και πόσα τελικά προσκομίζονται» συμπλήρωσε ο κ. Μπίνης, υπογραμμίζοντας πως οι υπάλληλοι που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα σχετικά με την επίδειξη των rapid, αφενός θα τους κοπεί ο μισθός ενώ θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.
Η υπόθεση στον Έβρο
Οι βάσεις δεδομένων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μπορούν να δείξουν απότομες αυξομειώσεις στον αριθμό των εμβολιασμένων ή περίεργες ώρες καταχωρήσεων πράξεων και άλλες παραμέτρους.
«Για παράδειγμα, το σημείο που έκρουσε το καμπανάκι στην υπόθεση του Έβρου είναι ότι είδαμε πολλές καταχωρήσεις περίεργες ώρες και μόλις μετέβη επί τόπου και έκανε την έρευνά της η Ελληνική Αστυνομία, ανακάλυψε αυτό το μοτίβο της διενέργειας εικονικών rapid test, προκειμένου ανεμβολίαστοι να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους χωρίς να υφίστανται τις κυρώσεις».
Η δυνατότητα της ανάλυσης και της εξόρυξης δεδομένων επιτρέπουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς από το γραφείο τους να εντοπίζουν πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος.
Τι συνέβη στον Παλαμά Καρδίτσας
«Στον Παλαμά, το αντίστοιχο πρόβλημα δεν ήταν πλαστά πιστοποιητικά, όπως μπερδεύουμε στην συζήτηση, αλλά οι εικονικοί εμβολιασμοί. Μόνο το τελευταίο σ/κ οι δικοί μας άνθρωποι έλεγξαν 5.000, ένα προς ένα πιστοποιητικά για εικονικούς εμβολιασμούς. Και αυτό έχει δυσκολία στην ανίχνευση, γιατί από την στιγμή που μπεις στο σύστημα, το πιστοποιητικό που εκδίδεται είναι νόμιμο, είναι πραγματικό. Εκεί παρακολουθούμε ανώμαλα μοτίβα, πχ δεν μπορεί κάποιος να πηγαίνει από την Κρήτη στην Καρδίτσα για εμβολιασμό. Αν βλέπεις ότι σε έναν Τ.Κ. συρρέουν άνθρωποι από μακρινούς Τ.Κ. την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν ουρές πια για τους εμβολιασμούς, είναι εύκολο να βρεις ραντεβού κοντά σου» πρόσθεσε ο κ. Μπίνης.
Τα τελευταία 2 χρόνια, σημείωσε ο κ. Μπίνης, οι φορείς ελέγχου βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό με συνεχείς συσκέψεις, χωρίς επικαλύψεις, με τον έναν να αξιοποιεί τις πληροφορίες του άλλου. «Η δυνατότητα που έχουμε να στοχεύσουμε σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και επαγγελματικές δραστηριότητες, σε αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, σε συγκεκριμένα ιστορικά παραβατικότητας, μας επιτρέπει να συλλέξουμε δεδομένα και φυσικά όταν ανοίξει μια έρευνα, δεν ξέρεις πού θα καταλήξεις».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα