Έχουμε ακούσει για ανθρώπους που έχουν απαχθεί και τους έχουν αφαιρέσει τα όργανά τους, αλλά ένας 31χρονος άνδρας από το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι οι απαγωγείς του ενδιαφέρονταν περισσότερο για το… αίμα του. Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στο Πεκίνο και τη Σενζέν, αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του ως πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αφού βρήκε μια διαδικτυακή αγγελία εργασίας. Ο μισθός ήταν πολύ καλύτερος, οπότε αποφάσισε να ταξιδέψει στη νοτιοδυτική περιοχή Guangxi για μια συνέντευξη, χωρίς να γνωρίζει ότι η προσφορά εργασίας ήταν στην πραγματικότητα παγίδα.
Ο άνδρας απήχθη από μέλη εγκληματικής συμμορίας μόλις έφτασε στην πόλη και μεταφέρθηκε λαθραία στην παράκτια πόλη Σιχανούκβιλ της Καμπότζης, μέσω Βιετνάμ, όπου φέρεται να πουλήθηκε σε τοπική συμμορία έναντι 18.500 δολαρίων. Τον ανάγκασαν να εκτελεί διάφορες απάτες μέσω τηλεμάρκετινγκ προκειμένου να κερδίσει τα δικά του λύτρα, ενώ έπρεπε επίσης να αφήσει τη συμμορία να του παίρνει συστηματικά το αίμα, ώστε να το πουλήσουν για κέρδος.
Σύμφωνα με πηγές στην Κίνα, ο άνδρας είχε 800ml αίματος που του έπαιρναν κάθε μήνα από τον περασμένο Αύγουστο, και είχε τα μελανιασμένα χέρια για να το αποδείξει, κατά τη διάσωσή του. Προφανώς, οι εγκληματίες είχαν αρχίσει να αφαιρούν αίμα από τις φλέβες στο κεφάλι του, αφού εκείνες στα χέρια και τα πόδια του έγιναν άχρηστες.
Ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς του μόνο όταν ένα από τα μέλη της συμμορίας άλλαξε πλευρά. Κατάφερε να επιστρέψει στην Κίνα, όπου τελικά εισήχθη σε νοσοκομείο με πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, λόγω των συχνών αιμοληψιών.
Το θύμα είπε στις αρχές ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι επτά άνδρες που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τη συμμορία, αλλά δεν τους έπαιρναν αίμα τόσο συχνά όσο του έπαιρναν. Προφανώς, έχει τον τύπο αίματος Ο, ο οποίος είναι καθολικός, γεγονός που τον καθιστά πιο πολύτιμο στη μαύρη αγορά.
Αυτή η σοκαριστική ιστορία κάνει το γύρο των κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα και οι κινεζικές αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να είναι πολύ επιφυλακτικοί με τις προσφορές εργασίας της Καμπότζης που ακούγονται πολύ καλές για να είναι αληθινές και να χρησιμοποιούν μόνο τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα