Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Η Pfizer τερματίζει την ανάπτυξη πειραματικού χαπιού για την παχυσαρκία


Η Pfizer θα σταματήσει να αναπτύσσει το πειραματικό της χάπι για την παχυσαρκία και τον διαβήτη, το lotiglipron, λόγω των αυξημένων ηπατικών ενζύμων σε ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο μία φορά την ημέρα σε κλινικές μελέτες μεσαίου σταδίου.
Αυτά τα αυξημένα ένζυμα συχνά υποδεικνύουν βλάβη στα κύτταρα του ήπατος, αλλά ο φαρμακευτικός γίγαντας είπε ότι κανένας ασθενής δεν παρουσίασε συμπτώματα ή παρενέργειες που σχετίζονται με το ήπαρ.
Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν περίπου 3,5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά την είδηση.
Η Pfizer με έδρα τη Νέα Υόρκη είπε ότι θα επικεντρωθεί στο άλλο φάρμακο για την παχυσαρκία, το danuglipron, το οποίο βρίσκεται σε μια πλήρως εγγεγραμμένη κλινική δοκιμή δεύτερης φάσης, όπως μεταδίδει το CNBC.
Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι το σωματικό βάρος μειώθηκε αφού οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 έλαβαν danuglipron δύο φορές την ημέρα για 16 εβδομάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Pfizer τον περασμένο μήνα.
Η εταιρεία αναμένει να ολοκληρώσει τα σχέδια για το πρόγραμμα κλινικών δοκιμών τρίτης φάσης για το danuglipron έως τα τέλη του 2023. Η Pfizer πρόσθεσε ότι αναπτύσσει επίσης μια έκδοση danuglipron που οι ασθενείς λαμβάνουν μία φορά την ημέρα αντί για δύο φορές.
Τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, όπως το danuglipron της Pfizer θα μπορούσαν να προσφέρουν πλεονέκτημα έναντι των συχνών ενέσεων. Οι Novo Nordisk και Eli Lilly αναπτύσσουν επίσης τα δικά τους πειραματικά χάπια παχυσαρκίας και διαβήτη.
Η νέα κατηγορία φαρμάκων για την παχυσαρκία κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την προσβασιμότητά τους και παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο καιρό θα χρειάζονταν οι ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακα για να χάσουν το ανεπιθύμητο βάρος.
Μάλιστα, μερικοί άνθρωποι που σταματούν να παίρνουν τα φάρμακα παραπονιούνται ότι ξαναπαίρνουν βάρος, που είναι δύσκολο να ελεγχθεί.   moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα