Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Νέα αναστάτωση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης: Παραιτήθηκε σε 7 ημέρες ο εκτελών χρέη Διοικητή - Τι απαντά το υπουργείο Υγείας


Σε αναβρασμό είναι οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, καθώς μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Διοικητή δια χειρός Χρυσοχοΐδη, παραιτήθηκε και ο εκτελών χρέη Διοικητή. Πρόκειται για τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος παραιτείται και από τη θέση του Διευθυντή, μετά τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που τον οδηγούσαν στο να μετακινεί καθημερινά γιατρούς προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να καλυφθούν οι εφημερίες.
Το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να φέρει ισορροπία στο Βενιζέλειο ορίζει νέο προσωρινό Διοικητή τον Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιο Καρακώστα.
Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου»
Ειδικότερα επισημαίνεται ότι μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.
Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.
Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.
Πώς έμεινε χωρίς Διοικητές το Βενιζέλειο
Η υπόθεση με το ακέφαλο Νοσοκομείο της Κρήτης ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες όταν στο νησί μετέβη ο υπουργός Υγείας προκειμένου να δει από κοντά γιατί δεν λειτουργούσαν τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού είχε «παγώσει» τα χειρουργεία στο Νοσηλευτικό ίδρυμα αφού ελάχιστα και μόνο τα επείγοντα πραγματοποιούνταν σε καθημερινά βάση.
Ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει τότε ότι θα προχωρήσει σε τρίμηνες συμβάσεις με αναισθησιολόγους, ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία των χειρουργείων.
Ωστόσο όπως απεδείχθη οι ελλείψεις δεν αφορούσαν μόνο μία ειδικότητα αλλά πολύ περισσότερες, όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός Υγείας το ίδιο απόγευμα της επίσκεψής του στο Βενιζέλειο είχε απομακρύνει τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ορίζοντας νέο προσωρινό τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος και παραιτήθηκε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα