Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Απειλούνται με απέλαση οι επιζήσαντες και μάρτυρες του εγκλήματος της Πύλου! - Διαμαρτυρία στην Αθήνα


ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ Η ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ
Σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, στις 9.30 το πρωί, καλούν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, επιζήσαντες και οικογένειες θυμάτων του Ναυαγίου της Πύλου. Η συγκέντρωση διοργανώνεται προκειμένου να δοθούν χαρτιά στους επιζήσαντες, που απειλούνται με απέλαση, προκειμένου να μπορέσουν να παραστούν ως μάρτυρες και στη δίκη στο Ναυτοδικείο για το έγκλημα της Πύλου. Τονίζεται ότι η αίτηση χορήγησης ασύλου στους επιζήσαντες έχει απορριφθεί σε πρώτη βαθμό…
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοργανωτές σημειώνουν:
“Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι κυβέρνησης-Λιμενικού-Frontex για τον πνιγμό 600 προσφύγων στη Πύλο.
Χαρτιά στους επιζήσαντες του ναυαγίου της Πύλου χωρίς αποκλεισμούς.
Να ακουστεί η φωνή των θυμάτων στο Ναυτοδικείο.
Καμία συγκάλυψη, δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειες τους.
Αρχίζει την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη η εξέταση των προσφυγών των επιζησάντων του ναυαγίου της Πύλου μετά την απόρριψη σε πρώτο βαθμό των αιτήσεων ασύλου που υπέβαλαν.
Είναι σκάνδαλο και ανοιχτή μεθόδευση συγκάλυψης του εγκλήματος του Λιμενικού, της κυβέρνησης και της Frontex που κόστισε την ζωή πάνω από 600 προσφύγων το ότι δεν έχουν προστασία για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Το σαπιοκάραβο τους ρυμουλκήθηκε βίαια στις 14/6/2023 από σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα την βύθιση του. Αυτό που έζησαν έχουν το δικαίωμα να το υποστηρίξουν στο Ναυτοδικείο;
Είναι απαράδεκτο για το φονικότερο ναυάγιο σκάφους προσφύγων μετα τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο να επιβληθεί η πλήρης συγκάλυψη του εγκλήματος με την απόρριψη των αιτημάτων για άσυλο και την απέλαση των επιζησάντων προσφύγων. Έπρεπε ήδη να τους είχαν αποδοθεί νομιμοποιητικά έγγραφα και όχι να απειλούνται με επιστροφή στις χώρες από όπου ξέφυγαν ως δήθεν «ασφαλείς τρίτες χώρες»!!!
Είναι ώρα να αρχίσει η εξέταση της υπόθεσης στο Ναυτοδικείο και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Είναι ώρα να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία με την τήρηση όλων των αναγκαίων και απαραίτητων διαδικασιών όπως άλλωστε έχουν ζητήσει οι συνήγοροι των επιζησάντων και των οικογενειών των θυμάτων.
Η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας στα σύνορα με την στοχοποίηση των βαρκών των προσφύγων από τις σφαίρες των Λιμενικών αφήνουν νέα θύματα στο εξοντωτικό πόλεμο κατά των προσφύγων στον οποίο συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση συνεργαζόμενη άψογα με τις αρχές της Τουρκίας στην καταδίωξη μέχρι θανάτου στο Αιγαίο. Τις μέρες που εκατομμύρια τουρίστες διασχίζουν το Αιγαίο, στα ανοιχτά της Σύμης οι σφαίρες των Λιμενικών αφαίρεσαν την ζωή ενός πρόσφυγα.
Είναι μια πολιτική που δυναμώνει την ακροδεξιά και τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση στριμωγμένη από την οργή της εργαζόμενης πλειοψηφίας για τα εγκλήματα της που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, την Δαδιά και την Πεντέλη παίζει χυδαία το χαρτί του ρατσισμού.
Για την ακρίβεια, για την φτώχεια, τις καταστροφές φταίνε οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου και όχι οι μετανάστες που βάζουν τα μωρά σε βάρκες για να τα γλιτώσουν από τις βόμβες που τους ρίχνουν στις χώρες τους.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης να βρεθούν στο πλευρό των επιζησάντων και των οικογενειών του στον αγώνα για δικαιοσύνη.
Απαιτούμε την άμεση απόδοση εγγράφων σε όλους τους επιζήσαντες ώστε να ασκήσουν όλα τα δικαιώματα τους στο Ναυτοδικείο και όχι να αποκλειστούν μέσω απορρίψεων αιτήσεων ασύλου και απελάσεων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα