Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Στις άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας-Ήταν πάγιο αίτημα κατοίκων και φοιτητών

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε ότι αφορά τα ζητήματα της υγείας. Αρχικά το κύριο αίτημα να μείνει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στην κατηγορία των άγονων περιοχών τύπου Α’ ικανοποιήθηκε με την ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον Άδωνι Γεωργιάδη, στο φόντο των όλων αντιδράσεων (δείτε εδώ όσα σημείωσε ο Υπουργός). Και δεν ήταν μόνον αυτό ήρθε και η ένταξη και άλλων περιοχών όπως οι Γαργαλιάνοι και ο Άγιος Νικόλαος στις άγονες περιοχές κατηγορίας Β’ με περιθώριο να υπάρξουν σημαντικά κίνητρα στην βάση των τελευταίων αποφάσεων για να ενδυναμωθούν τα Κέντρα Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό μια ακόμη ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μεταφέροντας την Κυπαρισσία στα άγονα κατηγορίας Α'.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με χαρά μας γνωστοποιήθηκε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας εντάχθηκε στο Άγονο Α.
Η παρούσα Διοίκηση και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα Κυπαρισσίας κ. Λαμπρόπουλος Δημήτριος από την αρχή της θητείας του έβαλε ως στόχο τον χαρακτηρισμό της Κυπαρισσίας στην οποία εδρεύει η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γ.Ν. Μεσσηνίας ως Άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ από Β΄ κατηγορίας.
Το γεγονός αυτό αναβαθμίζει σημαντικά τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας και αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού.
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας και τους τοπικούς Βουλευτές για την στήριξη και την πραγματοποίηση του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα